Lucinda Brand maakt vervroegde overstap naar Telenet-Baloise
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2019 om 15:16

Lucinda Brand maakt vervroegde overstap naar Telenet-Baloise

Lucinda Brand treedt per direct in dienst van Telenet-Baloise, zo laat de veldritformatie van Sven Nys weten in een persbericht. De Nederlandse kampioen zou aanvankelijk op 1 januari 2020 haar debuut maken voor Telenet-Baloise, maar de 30-jarige Brand maakt dus een vervroegde overstap.

Eerder werd bekend dat Brand zal koersen voor twee verschillende ploegen. De wegrenner annex crosser vertrekt bij Team Sunweb voor een transfer naar Trek-Segafredo én Telenet-Baloise. Bij de Amerikaanse ploeg zal ze een wegprogramma afwerken, terwijl Brand haar crossen betwist in een truitje van Telenet-Baloise.

De ervaren renster – die vorige week nog wereldkampioene werd in Yorkshire op het onderdeel Mixed Team Relay – geniet nu nog van een korte rustperiode, maar ze zal op 11 november al het veld induiken voor haar nieuwe werkgever. Ze staat dan aan de start van de Rectavit Jaarmarktcross in Niel.

Het is nog onduidelijk hoe haar verdere veldritprogramma eruit ziet. De resterende planning moet binnenkort worden uitgetekend. Vorig seizoen was Brand een van de uitblinkers op de crossfiets. Zo won ze de wereldbekermanches in Tabor, Namen en Hoogerheide en veroverde ze de nationale titel in Huijbergen. Daarnaast pakte ze zilver op het WK in Bogense.


Lucinda Brand: “Bij Telenet-Baloise kan ik ook mijn veldritdroom waarmaken”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.