Lucinda Brand gehecht na valpartij in Azencross Loenhout
foto: Cor Vos
vrijdag 27 december 2019 om 17:05

Lucinda Brand gehecht na valpartij in Azencross Loenhout

Update Lucinda Brand heeft de strijd in de Azencross van Loenhout vroegtijdig moeten staken na een val in de openingsronde. Daarbij heeft ze een wond aan haar rechteronderbeen opgelopen. Dat meldt haar ploeg Telenet-Baloise.

Op de eerste brug van de dag schoof Europese kampioene Yara Kastelijn onderuit en nam zowat het halve peloton mee. Kastelijn kon voort, in tegenstelling tot Lucinda Brand. De Nederlandse kampioene had bijzonder veel last van haar scheenbeen en moest er even later dan ook de brui aan geven. Volgens de eerste berichten vanuit Telenet-Baloise kon de veldrijdster moeilijk staan. De ploeg wil geen risico’s nemen en gaat kijken wat er aan de hand is.

Later meldde de ploeg dat Brand een wond aan haar rechteronderbeen had opgelopen, die drie keer moest worden gehecht. De renster doet het nu enkele dagen rustig aan. Daarna wordt een verdere planning bekeken. Normaal staan in het nieuwe jaar het Nederlands kampioenschap, de Wereldbeker in Hoogerheide en het wereldkampioenschap op haar crossprogramma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.