Lucinda Brand ook ongenaakbaar in Superprestige Boom

zaterdag 4 december 2021 om 14:30
Lucinda Brand ook ongenaakbaar in Superprestige Boom

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft zaterdagmiddag ook de Superprestige-cross in Boom achter haar naam gezet. De Dordtse veldrijdster bleef uiteindelijk Inge van der Heijden en Denise Betsema voor.

Door haar zege in Boom sloeg de wereldkampioene haar slag in de Superprestige. Voor aanvang van de Superprestige-cross in Boom was het verschil tussen Brand en nummers twee en drie Annemarie Worst en Betsema nog een punt, maar zaterdag breidde ze haar voorsprong met respectievelijk twee en vijf punten uit.

In de modder van het Antwerpse dorpje moest Brand hard werken voor haar zege. Zeker in de eerste rondes wisten Maghalie Rochette, Ceylin del Carmen Alvarado, Betsema en vooral Inge van der Heijden weerstand te bieden, maar tegen het einde van de wedstrijd kwam de veldrijdster toch weer alleen te rijden. Een foutje bij Van der Heijden in de derde ronde hielp daar zeker bij.

Het laatste kwartier kon Brand zonder al teveel moeite haar voorsprong behouden. Haar zevende zege in de laatste acht wedstrijden – alleen in Koksijde eind november won ze niet – werd zo een feit.

foto: Cor Vos

Inhaalrace
Interessanter bleek de strijd om het podium in de laatste rondes. Betsema slaagde er na materiaalpech halverwege de wedstrijd nog in om van positie zes op te rukken naar de derde plaats. Daarvoor passeerde ze Fem van Empel, Rochette en Worst. In de laatste ronde jaagde ze nog op Van der Heijden, maar de taaie renster van 777 hield stand.

flag-be Superprestige Boom
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Inge van der Heijden
3. flag-nl Denise Betsema
4. flag-ca Maghalie Rochette
5. flag-nl Fem van Empel
6. flag-nl Annemarie Worst
7. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
8. flag-be Sanne Cant
9. flag-gb Zoe Backstedt
10. flag-nl Aniek van Alphen
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.