Lucinda Brand troeft landgenoten af in spannende Wereldbeker Zolder
Foto: Cor Vos
donderdag 26 december 2019 om 14:23

Lucinda Brand troeft landgenoten af in spannende Wereldbeker Zolder

Lucinda Brand heeft de Wereldbeker veldrijden in Zolder op haar naam geschreven. De Nederlandse troefde landgenote en wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado af. Annemarie Worst eigende zich de derde plaats toe.

Ondanks een startpositie op de derde rij, wist Marianne Vos zich snel naar voren te knokken op de lange startstrook van het Circuit Zolder. Samen met landgenotes Ceylin Alvarado en Annemarie Worst bepaalde ze in de beginfase het tempo, ten koste van een minder gestarte Lucinda Brand. De Nederlandse kampioene is de vrouw in vorm, zo bewees ze ook vorige week al met winst in Namen.

Het was echter wachten op een eerste prik van Brand om de eerste echte verschillen te creëren. Brand kreeg alleen maar landgenotes met zich mee: naast Vos, Worst en Alvarado was ook Inge van der Heijden present aan de kop van de wedstrijd. Sanne Cant moest de eer van de thuisrijders redden, maar zij kwam al snel op een kleine halve minuut te zitten.

Toen het tempo halverwege voorin ietwat daalde, kon Cant zich ei zo na weer bij de koplopers knokken. Maar dat was het sein voor Brand, duidelijk in haar sas op de lange rechte stroken, om er opnieuw de pees op te leggen. Ditmaal knokten alleen Alvarado en Vos zich nog tot op haar wiel.

Brand voert wederom de forcing
Vlak voor het ingaan van de slotronde begonnen de drie elkaar te beloeren en volgde bijna een surplace, waardoor ook Worst en Van der Heijden zich weer met de debatten konden bemoeien. Het was wachten tot halverwege de slotronde op een nieuwe prik van Brand, en die kon tellen. Alvarado en Vos vochten op het scherpst van de snee om haar wiel, maar uiteindelijk was Alvarado de enige die dat wiel kon houden.

Brand begon de sprint van op de kop en zag Alvarado sterven in haar spoor. Daarachter kreeg een moegestreden Vos nog Worst over zich heen. Troostprijs voor Alvarado: dankzij haar tweede plaats neemt ze de wereldbekerleiding over van Katerina Nash, die op plek vijftien strandde.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 6: Zolder

1. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
2. flag-nl Ceylin Alvarado (Corendon-Circus)
3. flag-nl Annemarie Worst (777)
4. flag-nl Marianne Vos (CCC-Liv)
5. flag-nl Inge van der Heijden (CCC-Liv)
6. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
7. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
8. flag-nl Shirin van Anrooij (Team 185)
9. flag-nl Yara Kastelijn (777)
10. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.