Lucinda Brand verkiest veldrit Gieten boven Parijs-Roubaix

Lucinda Brand verkiest veldrit Gieten boven Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

woensdag 18 augustus 2021 om 10:28

Lucinda Brand zal in oktober niet deelnemen aan de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen. De wereldkampioene veldrijden richt zich dit najaar wederom volledig op het veldrijden. De helleklassieker, die op zaterdag 2 oktober wordt verreden, past niet in haar wedstrijdprogramma.

Op 17 september verschijnt het najaarsnummer van RIDE, dat in het teken staat van fietsen over slecht wegdek. We blikken vooruit op het WK Wielrennen en de najaarseditie van Parijs-Roubaix. Pre-order het magazine nu, bespaar twee euro en krijg hem gratis thuisbezorgd.

In een uitgebreid interview in het najaarsnummer van RIDE Magazine vertelt de 32-jarige renster over het moeilijke besluit om de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen over te slaan. “Een week na Parijs-Roubaix staan al de Amerikaanse wereldbekers veldrijden op het programma. Als wereldkampioene vind ik dat ik het niet kan maken om deze wedstrijden over te slaan. Bovendien zijn deze drie veldritten belangrijk om UCI-punten te pakken, die uiteindelijk bepalend zijn voor een goede startpositie op het WK veldrijden.”

Brand is van plan een dag na Parijs-Roubaix aan haar veldritseizoen te beginnen, in de Superprestigecross van Gieten (zondag 3 oktober).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.