Lucinda Brand: “Voelde dat ik de koers een beetje harder moest maken”
foto: PhotoPress.be
vrijdag 28 december 2018 om 14:58

Lucinda Brand: “Voelde dat ik de koers een beetje harder moest maken”

Lucinda Brand besliste voor een belangrijk deel de Azencross van Loenhout door in de tweede helft het tempo flink op te voeren. “Ik voelde dat ik de koers een beetje harder moest maken aan het einde en de technische passages waren dan wel in mijn voordeel”, zei ze na de finish in het flashinterview.

Door Brands tempoversnelling brak de kopgroep, die op dat moment uit zo’n tien vrouwen bestond. Alleen Sanne Cant en Denise Betsema konden bijblijven, waardoor een sprint de beslissing moest brengen. “Ik dacht, ik maak er maar een lange sprint van, want dan heb ik de meeste kans om te winnen”, aldus Brand.

Ze draaide als eerste de laatste rechte lijn op, hield vervolgens het tempo hoog en timede haar sprint uitstekend. “Het is heel lang hier, dus je moet zeker niet te vroeg gaan.” Wereldkampioene Cant en landgenote Betsema kwamen niet meer langszij, waardoor Brand haar naam voor het eerst mag bijschrijven op de erelijst van de Azencross.

Bijzonder randje
Brands zege had bovendien een bijzonder randje, want exact twintig jaar geleden klonk hier het startschot voor de eerste internationale damesveldrit, die in België werd georganiseerd. “Mooi als je hoort welke dames hier al hebben gewonnen en om daar nu dan tussen te staan. Ik begon hier ooit ook zelf internationaal te crossen, dus dan is het wel mooi als je deze veldrit ook eens wint.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.