Ludwig De Winter (28) hangt fiets aan de haak
foto: Cor Vos
maandag 4 oktober 2021 om 15:23

Ludwig De Winter (28) hangt fiets aan de haak

Ludwig De Winter is bezig aan zijn laatste weken als wielerprof. De 28-jarige Waal van Intermarché-Wanty Gobert rijdt dinsdag met Binche-Chimay-Binche zijn laatste wedstrijd, een thuiskoers welteverstaan. Na zeven proefjaren zet hij in zijn woonplaats Binche zijn laatste krabbel op het startblad. Hij doet zijn verhaal in een persbericht van zijn ploeg.

“De gedachte om mijn carrière te beëindigen dwaalt al een tijdje in mijn hoofd, maar ik wilde absoluut tot mijn allerlaatste wedstrijd competitief zijn. Het is dan ook pas een tiental dagen geleden dat ik de knoop definitief doorhakte”, vertelt De Winter. “Ik kon me geen beter afscheid wensen dan hier in Binche, voor mijn thuispubliek, vrienden en familie. Het is dicht bij hen dat ik in de nabije toekomst wil vertoeven, na de vele opofferingen die ik de voorbije jaren voor mijn job, mijn passie gemaakt heb. Ik voel me klaar voor deze verandering en kijk ernaar uit om mijn kinderen van dichtbij te zien opgroeien.”

De Winter is er fier op dat hij met zijn capaciteiten het meeste uit zijn carrière heeft gehaald. “Zowel persoonlijke als collectieve successen bij de profs en in de jeugdcategorieën hebben me ongelofelijk veel emoties bezorgd en ik kan me inbeelden dat er me deze dinsdag nog magische momenten te wachten staan. Het zou fantastisch zijn om mijn laatste Binche-Chimay-Binche met een overwinning van het team af te sluiten », droomt De Winter. « De emoties zullen door mijn lijf gieren, maar tot mijn laatste wedstrijdkilometer wil ik als een trouwe ploegmaat fungeren. Onze kopmannen kunnen deze dinsdag dan ook voor een laatste keer op mijn steun en parcourskennis rekenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.