Ludwig De Winter en Thomas Degand langer bij Wanty-Gobert
Thomas Degand - foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2019 om 12:26

Ludwig De Winter en Thomas Degand langer bij Wanty-Gobert

Wanty-Gobert heeft aangekondigd dat het de contracten van Ludwig De Winter en Thomas Degand heeft verlengd. De Winter blijft tot en met eind 2021 aan de ploeg verbonden, Degand tekende een jaar bij.

De Winter rijdt vandaag de Memorial Frank Vandenbroucke. Een echte thuiskoers, daar hij uit start- en finishplaats Binche afkomstig is. Hij laten weten trots te zijn op zijn nieuwe contract: “Het voorbije jaar ben ik in de handen van Wanty-Gobert opengebloeid en ik ben dus zeer blij dat ik de kans krijg om deze evolutie de komende twee jaar verder te zetten. Deze blijk van vertrouwen betekent dat mijn werk in de schaduw gewaardeerd wordt. Ik ben dit seizoen gegroeid als renner en bouwde ervaring als knecht op, waardoor mijn meerwaarde in de ploeg steeds groter werd.”

“Bovendien ben ik fier om als inwoner van Binche de kleuren van hoofdsponsor Wanty te vertegenwoordigen”, voegt de 26-jarige De Winter nog toe aan zijn reactie. “Ik hoop dit volgend seizoen opnieuw in de voorjaarsklassiekers te doen, om mijn aanvallerstemperament in mijn favoriete wedstrijden te tonen.”

Degand (33) maakt al sinds de oprichting van de ploeg onderdeel uit van de Belgische wielerformatie. Afgezien van een jaar bij IAM Cycling bleef hij de ploeg altijd trouw: “Ik ben goed op weg om mijn wielercarrière in deze biotoop te beëindigen en ben dus blij om nog een extra jaar de kleuren van de ploeg te verdedigen. De laatste jaren veranderde mijn rol in het team geleidelijk aan richting knecht van Guillaume Martin. Ik hou van deze opdracht als kapitein, maar ben eveneens gemotiveerd om volgend seizoen kansen te grijpen om mijn persoonlijke ambities waar te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.