Ludwig De Winter verkast naar Wanty-Groupe Gobert
foto: Wanty-Groupe Gobert
zaterdag 29 december 2018 om 18:12

Ludwig De Winter verkast naar Wanty-Groupe Gobert

De Waalse coureur Ludwig De Winter zal in 2019 uitkomen in het tenue van Wanty-Groupe Gobert. De 25-jarige renner komt over van WB-Aqua Protect-Veranclassic, waar hij de afgelopen drie jaar voor reed. 

De Winter is afkomstig uit Binche, de stad van hoofdsponsor Wanty Groupe. “Ik ben erg gehecht aan mijn stad Binche, net als het Wanty-Gobert-team. Dus ik droomde ervan om bij Wanty-Gobert te rijden, een ploeg die van jaar tot jaar groeit. Het is een eer voor mij om de kleuren van het bedrijf Wanty en de stad Binche te verdedigen. Ook zal de Tour de France in Binche een geweldig moment worden, in de hoop dat Wanty-Gobert een nieuwe wildcard krijgt”, vertelt de kersverse aanwinst van de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Het programma dat De Winter bij zijn nieuwe ploeg gaat rijden, staat nog niet helemaal vast: “Mijn programma moet nog worden uitgedokterd, maar de klassiekers staan steeds met stip aangeduid. Ik ben een geknipte man voor de lange ontsnapping, maar wil ook de handen uit de mouwen steken voor de ploeg. Ik hoop er vanaf het begin van het seizoen te staan in uithoudingswedstrijden als de GP Samyn. En uiteraard is Binche-Chimay-Binche op het eind van het jaar een belangrijke afspraak”

De Winter reed zichzelf de afgelopen jaren in de spotlights bij WB-Aqua Protect-Veranclassic door veelvuldig in de aanval te rijden. Een zesde plaats in de Schaal Sels vorig jaar is zijn beste prestatie tot nu toe in het profpeloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.