Luik-Bastenaken-Luik-winnares Grace Brown zwaait eind 2024 af
Foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2024 om 12:15

Luik-Bastenaken-Luik-winnares Grace Brown zwaait eind 2024 af

Grace Brown stopt aan het einde van het seizoen met koersen. De Australische van FDJ-Suez is pas 31, maar kondigt in een video op haar Instagram-account haar afscheid als profwielrenster aan.

“Ik heb groot nieuws”, begint Brown haar emotioneel verhaal. “Ik heb besloten dat dit mijn laatste jaar als profwielrenster wordt. Het is iets waar ik al een tijdje over zat te denken, maar ik voel me nu eindelijk zeker genoeg om het te delen. Ik weet dat ik nog veel jaren in het wielrennen had kunnen hebben, maar ik mis mijn leven in Australië met mijn vriend, familie en vrienden. Dat is iets wat harder en harder wordt om achter te laten. Ik ben heel blij met wat ik heb bereikt, het is veel meer dan wat ik ooit had verwacht.”

“Ik ben verheugd over het volgende hoofdstuk in mijn leven, maar ook triest om dit deel achter te laten. Ik ga de sfeer op de wedstrijden missen, dat je niet in het normale leven kent. En de vele mensen waar ik mee heb samengewerkt voorheen de jaren. Het is een speciale ervaring geweest. Het is nog niet gedaan, ik heb nog heel grote doelen die ik wil behalen en ga met de volste motivatie dit seizoen afwerken. We zullen moeten zien of ik ‘in style’ kan afzwaaien. Dit is nog geen afscheid.”

Brown kende een relatief korte profcarrière. Pas in 2018 tekende ze haar eerste profcontract bij Wiggle-High5, om vervolgens via drie jaar Mitchelton-Scott bij FDJ-Suez te belanden. De sterke Australische won 23 profwedstrijden, maar begin dit jaar pakte ze met Luik-Bastenaken-Luik de grootste zege uit haar loopbaan. Verder prijken ook de Tour Down Under, Brugge-De Panne en de Brabantse Pijl op haar palmares.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.