Luka Mezgec opent in Peking met zege
vrijdag 10 oktober 2014 om 10:40

Luka Mezgec opent in Peking met zege

De openingsetappe van de Ronde van Peking is gewonnen door Luka Mezgec.
De renner van Team Giant-Shimano won na een 167 kilometer lange wedstrijd tussen Chong Li en Zhangjiakou de massasprint. Door zijn overwinning vertrekt hij morgen in de rode leiderstrui. Moreno Hofland raakte tijdens de eindsprint ingesloten, maar was op een zesde plaats de beste Nederlander.

Drie vluchters
Tijdens de openingsrit ten noorden van Peking kozen drie renners voor het avontuur. De Belg Tosh Van der Sande (Lotto Belisol), de Duitser Julian Kern (AG2R La Mondiale) en de Fransman Jérémy Roy (FDJ.fr) kleurden het eerste gedeelte van de etappe. Het peloton probeerde onder aanvoering van Team Sky het verschil binnen de perken te houden. Van der Sande kwam op alle drie de beklimmingen als eerste boven en vertrekt daarom morgen in de bergtrui. Onderweg mengde Philippe Gilbert zich opvallend genoeg in de stijd voor de bonificatieseconden, wat hem een extra seconde opleverde.

Mezgec maakt het af
In het laatste uur haakten Kern en Van der Sande af aan kop van de wedstrijd, waarna Roy solo door moest. Als laatste vluchter werd hij op ruim twintig kilometer voor het einde ingelopen. Team Sky bleef in dienst van Ben Swift het werk aan kop van het peloton opknappen. In de strijd om de overwinning ging de Amerikaan Farrar in de straten van Zhangjiakou vroeg aan, maar Mezgec slaagde erin uit zijn wiel te raken. Hij passeerde als eerste de finish. Na de slotrit van vorig jaar wint hij daardoor nu ook de eerste etappe van 2014.

Tour of Beijing (2.UWT)
Uitslag etappe 1: Chong Li – Zhangjiakou (167 km)

1. flag-si Luka Mezgec (Giant-Shimano) in 4u22m58s
2. flag-au Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE)
3. flag-us Tyler Farrar (Garmin Sharp)
4. flag-it Sacha Modolo (Lampre-Merida)
5. flag-be Nikolas Maes (Omega Pharma-Quick-Step)
6. flag-nl Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling)
7. flag-au Steele Von Hoff (Garmin Sharp)
8. flag-nl Boy van Poppel (Trek Factory Racing)
9. flag-it Davide Appollonio (AG2R La Mondiale)
10. flag-fr Olivier Le Gac (FDJ.fr)
Volledige uitslag etappe 1

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.