Luka Mezgec raakte twee kilo kwijt: “Dat hielp vandaag veel”
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2019 om 21:09

Luka Mezgec raakte twee kilo kwijt: “Dat hielp vandaag veel”

Luka Mezgec zag vandaag tot zijn genoegen dat zijn hoogtestage al haar vruchten afwierp. In de aanloop naar de Ronde van Polen raakte de Sloveen twee kilogram kwijt en daar had hij alleen maar profijt van op de oplopende aankomst van de etappe naar Bielsko-Biała.

“Tijdens de etappe lag het tempo erg laag, dus ik besprak ik met Sam Bewley het idee om twee jongens op de laatste klim volgas op kop te laten rijden om enkele sprinters kwijt te raken of in elk geval hun benen af te matten. Dus we zetten twee klimmers om kop en inderdaad, een paar jongens moesten eraf.”

Op die Przełęcz Przegibek, een klim van eerste categorie na bijna 120 kilometer koers, werd de kopgroep weer ingerekend en gingen enkele rappe mannen overboord. In de afdaling reed Matej Mohorič dan weg en de meesterdaler zag bij het opdraaien van de drie lokale rondes rond Bielsko-Biała Simon Geschke en Mezgec’ ploegmaat Tsgabu Grmay aansluiten.

‘Tsgabu nam veel druk bij ons weg’
“In de ploegbespreking waarschuwde ik voor aanvallen in de lokale rondes, omdat het moeilijk werd en de weg oplopend was. En dat is wat er gebeurde, maar we hadden Tsgabu vooraan en dat was perfect. Het nam veel druk bij ons weg. Ik dacht niet aan het gaatje; ik dacht slechts dat als we ze zouden terughalen, ik zou sprinten. En zo niet, dan hadden we hem daar nog.”

“Ik positioneerde me samen met Sam Bewley in de perfecte positie achter Ben Swift, omdat ik zag dat de hele Ineos-trein vooraan reed. Ik ging echt diep, het was al een tijdje geleden dat ik zo diep ging, ik wist niet eens meer hoe ik me voelde, maar ik had veel profijt van mijn hoogtestage en ik raakte twee kilo kwijt, dus dat hielp veel op een finish zoals vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.