Lukas Pöstlberger in de lappenmand na val in BEMER Cyclassics
Pöstlberger op archiefbeeld, in het tenue van BORA-hansgrohe - foto: Cor Vos (archief)
maandag 21 augustus 2023 om 14:43

Lukas Pöstlberger in de lappenmand na val in BEMER Cyclassics

Het is maar de vraag of Lukas Pöstlberger dit seizoen nog in actie zal komen. De 31-jarige Oostenrijker van Jayco AlUla kwam zondag ten val tijdens de BEMER Cyclassics en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat blijkt nu: Pöstlberger heeft zijn sleutelbeen gebroken.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het gaat om een breuk in zijn rechtersleutelbeen, zo laat de Australische werkgever van Pöstlberger weten via X, voorheen Twitter. De ervaren coureur gaat in zijn thuisland Oostenrijk onder het mes. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over zijn herstelperiode, en wanneer hij weer serieus mag trainen.

De vraag is ook of Pöstlberger dit seizoen nog in actie zal komen, of dat hij zijn laatste koers van 2023 al heeft gereden. De Oostenrijker kwam voorlopig tot 54 koersdagen. Zo reed hij in het voorjaar meerdere klassiekers en maakte hij deel uit van de selectie van Jayco AlUla voor de Giro d’Italia. Hij wist de Italiaanse ronde ook tot een goed einde te brengen.

De ongelukkige Pöstlberger is bezig aan zijn eerste seizoen voor Jayco AlUla, daarvoor kwam hij zeven seizoenen uit voor BORA-hansgrohe. De renner heeft nog een contract bij zijn huidige ploeg tot eind 2024.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.