Luke Durbridge tot eind 2020 bij Mitchelton-Scott
foto: Sirotti (archief)
donderdag 8 november 2018 om 09:59

Luke Durbridge tot eind 2020 bij Mitchelton-Scott

Luke Durbridge heeft zijn contract bij Mitchelton-Scott opengebroken en met twee jaar verlengd. De Australische hardrijder rijdt nu tot eind 2020 in de kleuren van de WorldTour-ploeg uit zijn land.

De inmiddels 27-jarige Durbridge debuteerde in 2012 als profwielrenner bij het toenmalige Orica GreenEDGE. “Hij heeft zichzelf gevestigd als een belangrijke leider van de klassiekerploeg en een belangrijke steun tijdens grote rondes”, is te lezen in het persbericht van Mitchelton-Scott.

Stap maken in de klassiekers
Durbridge is tweevoudige Australisch kampioen tijdrijden en won in 2013 ook de wegtitel. Daarnaast staat een overwinning in de tijdrit van de Driedaagse De Panne op zijn palmares. Als klassiekerrenner wil hij zelf zijn vierde plaats in Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke (allebei 2017) uitlichten. “Ik ben nog steeds gefocust op de klassiekers en ik voel dat we volgend jaar een stap kunnen maken. We hebben een relatief jonge groep, maar dat is wel een heel sterke en ik denk dat we veel kunnen bereiken in de voorjaarskoersen.”

De structuur van de ploeg om Durbridge heen is wel veranderd, ziet hij. “We begonnen met een vaste groep Australiërs met enkele Europeanen, we waren meer een klassieke ploeg en hadden al een paar successen op die manier”, zegt Durbo. “Nu veranderen we naar een klassementsploeg, zoals we hebben gezien met de winst in de Vuelta. Ik denk dat het pas bij mijn rol als renner in steun van de klassementsrenners. In de Tour en andere grote rondes zal ik meer knecht worden en mij focussen op tijdrijden en het helpen van Esteban Chaves en de Yates-broers. Daar ben ik heel benieuwd naar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.