Rowe sterkste vluchter in Herald Sun Tour, Tusveld zevende
Foto: Sirotti
vrijdag 3 februari 2017 om 06:09

Rowe sterkste vluchter in Herald Sun Tour, Tusveld zevende

Luke Rowe heeft de tweede etappe in de Herald Sun Tour (2.1) bijgeschreven op zijn palmares. De 26-jarige renner van Sky kwam in de straten van Beechworth solo aan na een late aanval op de laatste beklimming van de dag. Hij verschalkte Conor Dunne (Aqua Blue) en Tanner Putt (UnitedHealthcare). Ondanks een lekke band op vijftien kilometer voor de streep, blijft Damien Howson aan de leiding.

Rowe de sterkste
Op de eerste beklimming van de dag na 25 kilometer ontstond een kopgroep van tien renners. Britten Luke Rowe (Sky) en Steven Lampier (JLT Condor) kregen bijval van Tim Ariesen (Roompot – Nederlandse Loterij), Joshua Taylor (NSW Institute of Sport), Conor Dunne (Aqua Blue), Tanner Putt (UnitedHealthcare), Alexey Tsatevich (Gazprom-RusVelo), Robbie Hucker (IsoWhey Sports SwissWellness), Nicholas Katsonis (Drapac Pat’s) en Jacob Kauffmann (NSW Institute of Sport) tijdens hun vlucht. Orica-Scott regelde het tempo in het peloton.

Aan de voet van de beklimming Myrtleford-Stanley Road op twintig kilometer voor het einde, was de achterstand van het peloton nog meer dan vier minuten. Rowe trok ten aanval. Dunne, Putt, Lampier en Hucker pikten hun wagonnetje aan. De overige vijf vluchters werden nog ingerekend door het peloton. Bij een tweede demarrage kon niemand Rowe meer volgen. De Brit pakte zo de tweede profzege uit zijn carrière. Vijf jaar geleden won hij de eerste etappe in de Tour of Britain.

Lekke band Howson
Tijdens Myrtleford-Stanley Road kreeg leider Damien Howson af te rekenen met een lekke band. Samen met ploegmaat Kenny Elissonde, ging Chris Froome in de aanval. Op de top van de laatste klim was het verschil tussen Howson en Froome 47 seconden. In de laatste tien licht dalende kilometers reden Johan Estaban Chaves en Simon Gerrans het gat dicht. Op 500 meter voor de streep volgde de hergroepering tussen Froome en het groepje Howson. Martijn Tusveld won de sprint van de achtervolgende groep voor de zevende plaats.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2017 07:23
"Je valt niet aan als een gele trui pech heeft." Dit zei Chris Froome toch twee jaar geleden in de Tour toen Nibali voor een ritzege ging, toen hij even een voetje aan de grond moest zetten. Compleet belachelijke woorden en het bewijst dat Froome toen dus wel erg veel stress had.
3 februari 2017 07:45
Roompot begint het seizoen toch erg sterk hoor met veel top 10 plaatsen. Beetje hetzelfde euvel als bij TLJ dat de overwinning nog ontbreekt.
3 februari 2017 07:47
Niet echt heel hoffelijk van Froome.
3 februari 2017 07:55
Welke kleur heeft de leiderstrui hier?
3 februari 2017 08:25
Ook geel, zoals blijkt uit dit citaat van de website toen Howson won: "Howson was catapulted into the yellow jersey with today’s win, with overnight leader Danny van Poppel (Team Sky) over 30 minutes back."
3 februari 2017 08:36
Cameron Meyer was dus niet bij de vluchters en ook niet bij het achtervolgende groepje?
3 februari 2017 08:55
Zowel Tusveld als Ariesen hier dus geeindigd bij het groepje met de elite-renners. Toch niet onaardig voor deze twee neo's.
3 februari 2017 08:56
https://www.telesport.nl/artikel/83381/wielersport/froome-toont-zich-gentleman

Volgens de Televaag hield Froompie juist zn benen stil na de lekke band van Howson.
En precies hetzelfde? bericht is op ad.nl te lezen.
3 februari 2017 09:24
Als je voortaan in de gele trui zit en je hebt een wat mindere dag: Direct een lekke band veinzen aan het begin van de klim!
3 februari 2017 09:28
Bedankt voor de tip, daar heb ik nou eens wat aan!
3 februari 2017 09:39
Hij zal er staan in de voorjaarsklassiekers, misschien es winst?
3 februari 2017 09:45
Het lijkt me dat als Froompie echt aanzet berg op dat Howsom niet had kunnen terug komen, ook niet met steun van de ploeg
3 februari 2017 09:58
Op de website van onder meer de Telegraaf staat dat op het moment dat Howsom lek reed, Chris Froome zich liet terugzakken. Ze zijn beide ook in dezelfde groep binnengekomen, dus dat lijkt me aannemelijk. Dat Luke Rowe dat niet doet is tot daar aan toe, die is geen gevaar voor het klassement.
3 februari 2017 10:01
Froome was volgens dat Telegraaf artikel dus vlak voor de klim in de aanval? Vreemd moment.
3 februari 2017 10:43
de NOS meldt dat hij inderdaad doorgereden is maar dat hij al in de aanval was. Volgens Froome was het al koers en was er geen houden meer aan.
3 februari 2017 23:38
Mooi dat het duidelijk is. Anders was het hier weer eens een flinke skybash. Gelukkig blijft het nu bij een enkeling.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.