Lutsenko blikt met vertrouwen vooruit op Green Mountain
foto: Cor Vos
dinsdag 19 februari 2019 om 15:30

Lutsenko blikt met vertrouwen vooruit op Green Mountain

Alexey Lutsenko wist in de vierde etappe van de Tour of Oman zonder problemen zijn leiderstrui te behouden. Maar of hij daar ook woensdag in slaagt? De zesdaagse rittenkoers eindigt dan namelijk op de flanken van Green Mountain. “Ik heb er vertrouwen in”, zo laat de titelverdediger weten

Lutsenko heeft alle reden om optimistisch te zijn, aangezien hij vorig jaar als tweede finishte op Green Mountain. Hij schonk toen de ritzege aan zijn Colombiaanse ploeggenoot Miguel Ángel López. Die laatste is er nu niet bij, maar toch blaakt de Kazach van het vertrouwen. “Maar ik weet wel dat het niet eenvoudig zal worden.”

“Het is een hele zware klim”, aldus de winnaar van twee etappes. “Het enige wat ik kan doen, is me voor de volle honderd procent geven. Ik zal de hulp nodig hebben van al mijn ploeggenoten”, aldus Lutsenko, die in het klassement een voorsprong heeft van 14 seconden op Greg Van Avermaet.

“Laatste kilometer verliep te hectisch” 
Lutsenko probeerde vandaag een derde ritzege op rij te boeken, maar de 26-jarige allrounder eindigde slechts als twaalfde. “Ik probeerde te sprinten, maar de laatste kilometer verliep te hectisch”, zo vertelt de Kazach. “Het is nu zaak om te focussen op de belangrijkste etappe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.