Lutsenko boekt emotionele zege: “Mijn vrouw had een miskraam”
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 14:55

Lutsenko boekt emotionele zege: “Mijn vrouw had een miskraam”

Alexey Lutsenko zal morgen opnieuw worden gekroond tot eindwinnaar van de Tour of Oman. De Kazach boekte een zeer emotionele zege op Green Mountain, zo bleek na de finish. “Mijn vrouw heeft namelijk een miskraam gehad van een tweeling. Ik draag mijn overwinning dan ook op aan haar en de kinderen”, aldus een geëmotioneerde Lutsenko.

“Mijn vrouw en ik zijn door een moeilijke periode gegaan”, zo vertelt Lutsenko openhartig. “De ploeg heeft me echter altijd gesteund. Ik ben dan ook blij dat ik iets terug kan doen”, aldus de Kazach, die op Green Mountain alweer zijn derde ritzege boekte in deze Tour of Oman.

“De wedstrijd verliep exact zoals gepland”, zo blikt hij terug op de koninginnenrit. “De ploeg wist me geweldig te beschermen, tot halverwege de slotklim. Daarna was het aan mij om de concurrentie te volgen. Het voornaamste doel was om de leiderstrui te behouden.”

De ritzege leek te gaan naar vroege vluchter Fabien Grellier, maar Lutsenko zag de Fransman in de laatste honderden meters voor zich uit rijden. “Ik gaf vervolgens alles, en wist alsnog de etappe te winnen. Het is een hele belangrijke én emotionele overwinning. We gaan ons nu focussen op de slotetappe”, zo besluit de leider.

Recordtijd op Green Mountain
Dat Lutsenko in topvorm is, liet hij eerder deze week al zien. Maar ook op de flanken van Green Mountain toonde de 26-jarige allrounder zijn goede benen. Sterker nog: hij reed de beklimming in een recordtijd op. “Zeker, hij had meewind, maar het geeft aan hoe sterk hij is”, aldus ploegleider Dmitry Fofonov. “Hij zal klaar zijn voor zijn latere hoofddoelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.