Luuc Bugter krijgt stagecontract bij Veranda’s Willems-Crelan
foto: Marcel Koch
maandag 23 juli 2018 om 17:32

Luuc Bugter krijgt stagecontract bij Veranda’s Willems-Crelan

Luuc Bugter zal per 1 augustus zijn huidige ploeg Delta verlaten om stage te lopen bij de Belgische procontinentale formatie Veranda’s Willems-Crelan. Dat maakt het Nederlandse Continental-team bekend op Twitter.

Niet alleen Bugter krijgt de kans zich te ontwikkelen bij Veranda’s Willems-Crelan. Naast de 25-jarige Nederlander zullen ook de 20-jarige Belg Gil D’Heygere en de 21-jarige Guillaume Seye het seizoen afmaken bij het team van Wout van Aert.

“Ik ben superblij met de kans die ik hier krijg. Het is mooi om te zien hoe het er in een profploeg aan toe gaat. Ik ga proberen een goed naseizoen te rijden in de koersen die ik mag rijden. Vorig jaar was ik al dicht bij een stageplek, ik werd derde in de Topcompetitie. Ik heb altijd als doel gehad om door te stromen naar boven toe, om prof te  worden. Dat is nog steeds een doelstelling. Ik ben heel gemotiveerd en ga er alles uithalen zolang ik nog kan blijven verbeteren”, aldus Bugter tegenover zijn nieuwe werkgever.

De 25-jarige Bugter kent een uitstekend seizoen. Door zijn snelle benen werden een etappe en het eindklassement in de Rás Tailteann (UCI 2.2) gewonnen en reeg hij de ereplaatsen aaneen in onder meer de Tour de Bretagne (UCI 2.2) en Sibiu Cycling Tour (UCI 2.1).

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 17:44
`Zijn ploeg verlaten´ klopt dus niet. Stagiairs blijven in dienst bij hun huidige ploeg en rijden daar meestal ook nog koersen voor.
23 juli 2018 18:09
Goedzo luc!! way to go, laat jezelf maar veel zien komend seizoen.
23 juli 2018 21:18
Stagiair bij een ploeg die wss stopt... Wel prachtige kans voor Bugter natuurlijk!
23 juli 2018 23:43
Is al 25 ook
24 juli 2018 10:15
Luuc heeft lang geschaatst, tot z'n 20/21e ongeveer. NK Allround zelfs nog tegen Sven Kramer geschaatst. Heb bij Luuc in de klas op de opleiding gezeten en gun het hem van harte! Heel bescheiden en hard werkende gast.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.