Luxembourg Pro Team kent al dertien namen
zaterdag 30 oktober 2010 om 18:12

Luxembourg Pro Team kent al dertien namen

De afgelopen weken werden de eerste namen van renners die volgend seizoen voor de nieuwe, Luxemburgse profploeg gaan rijden bekend gemaakt. Inmiddels zijn er al elf namen van ploeggenoten van de gebroeders Schleck officieel. Het wachten is nog op de naam van de nieuwe ploeg.

Drie renners maken met zekerheid de overstap van Saxo Bank. Dat zijn Jens Voigt, Dominic Klemme en Jakob Fuglsang. De Duitsers Linus Gerdemann en Fabian Wegmann komen van Team Milram. Daarnaast tekenden ook de Italianen Daniele Bennati (Liquigas) en Davide Vigano (Sky) en de Belgen Wouter Weylandt (Quick Step) en Maxime Monfort (Team-HTC Columbia) al een contract. De 21-jarige Italiaan Giacomo Nizzolo en de 29-jarige Portugees Bruno Pires (Barbot) maken er volgend seizoen hun profdebuut.

De aankondiging van de transfers van Joost Posthuma, Tom Stamsnijder (Rabobank), Anders Lund en Stuart O’Grady (Saxo Bank) en Robert Wagner (Skil-Shimano) wordt binnenkort verwacht. Naar verluidt verkiest ook wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara een hereniging met de gebroeders Schleck boven een lucratief contract bij BMC Racing. De Fransman Brice Feillu kondigde zelf zijn overstap van Vacansoleil aan terwijl ook zijn teamgenoot Martin Mortensen genoemd wordt. Daarnaast zou Quick-Step-renner Matteo Tosatto oren hebben naar een transfer.

De ploeg heeft een budget van ongeveer 12,5 miljoen euro en hoort binnen twee weken of het volgend seizoen deel een ProTeam-licentie krijgt, waarmee het startrecht krijgt in de grote ronden en de klassiekers. Een ProTeam-ploeg dient minimaal 23 renners onder contract te hebben.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.