Maarten Wynants overdenkt zijn toekomst: “Eerst met Wout een Monument winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 december 2019 om 10:17

Maarten Wynants overdenkt zijn toekomst: “Eerst met Wout een Monument winnen”

Neemt Maarten Wynants na zijn carrière plaats in de ploegauto? De Limburger blijft nog zeker een jaar in het peloton actief, maar denkt wel nu al na over zijn toekomst. “Het zou kunnen dat ik ploegleider word.”

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wynants heeft al aftastende gesprekken gevoerd over een mogelijk ploegleiderschap. Maar nog niet concreet, voegt hij eraan toe. “In Noorwegen zat ik tijdens de Hammer Series al een keer in de ploegauto tijdens de tijdrit. Ik was één keer ploegleider en we hebben meteen gewonnen”, lachte hij bij Sporza tijdens de ploegpresentatie van Jumbo-Visma.

“Maar het is moeilijk om nu al te veel met je toekomst na het wielrennen bezig te zijn. Na Roubaix kunnen we nog eens een evaluatie maken. Eerst wil ik nog met Wout (van Aert) een Monument winnen.” Een kleine drie maanden geleden werd bekend dat Wynants Jumbo-Visma nog zeker een seizoen trouw blijft in de rol van wegkapitein.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.