Maarten Wynants: “We hopen de lijn van Roubaix verder te trekken”
maandag 27 januari 2014 om 14:11

Maarten Wynants: “We hopen de lijn van Roubaix verder te trekken”

Maarten Wynants

foto: Sirotti

Maarten Wynants verwacht dat Belkin dit jaar in de klassiekers goed voor de dag zal komen. Dat vertelde de 31-jarige Belg aan WielerFlits. De ploeg hoopt dit voorjaar verder te gaan, waar men het afgelopen seizoen geëindigd is.

In 2013 bracht het voorjaar de ploeg – toen nog onder de naam Blanco – niet wat men ervan verwacht had. “Vorig jaar was het voorjaar niet goed. Tot in Roubaix, daar hadden we iemand op het podium”, kijkt hij terug. “Het is te hopen dat we die lijn verder kunnen trekken. In Roubaix reden we ook als ploeg heel goed. De ploeg staat of valt met de kopmannen. Die waren er door omstandigheden niet altijd. We kregen te maken met valpartijen, pech en blessures. De prestatie van Sep Vanmarcke in Roubaix heeft ons een boost gegeven. Hij heeft ook laten zien dat hij het goed kan. Ik denk ook niet dat het een toevalstreffer was. Vanaf Het Nieuwsblad hopen we daarop verder te borduren. Iedereen heeft daar ook wel vertrouwen in dat het kan en gaat gebeuren.”

Wynants is een vaste waarde in de klassiekerploeg. “Er zijn vijf of zes renners altijd vast. Wie de laatste twee plekken invult, hangt af van het parcours en de vorm. Die plaatsen worden op het laatste moment verdeeld. Ik ben niet de kopman, maar sta daar net achter. Ik moet proberen in de finale te raken en daar zorgen dat ik ze kan ondersteunen.” Hij hoopt ook zelf een mooie klassering te kunnen behalen. “Het een sluit het ander niet uit. Maar ik sta niet aan de start met de gedachte dat ik het moet gaan doen. Maar als het meezit, dan kan ik dicht eindigen. Dat heb ik al eens laten zien. In Dwars door Vlaanderen zullen Sep en Lars niet starten. Ik zou daar voor mijn eigen kans mogen gaan. Doordat ik daar mijn gang mag gaan, kan ik ook beter voor de volle honderd procent mijn steun verlenen in de andere koersen”, legt hij uit.

De routinier combineerde in 2013 de Giro en de Tour. Komend seizoen zal dat anders zijn. “Zoals het er nu voorstaat, rijd ik maar één grote ronde. Vorig jaar heb ik er twee gereden en dat was iets te veel van het goede. Iedereen wil natuurlijk graag de Tour rijden, en dat hoop ik ook. Ik zit nu weer in de pre-selectie. De Giro is te kort op het voorjaar. Dan staat het hele jaar de boog gespannen.”

Lees ook:
Ploegleiders Belkin: “Dit jaar een klassieke zege”
Interview Lars Boom: ”Ik mis de cross niet”
Interview Sep Vanmarcke: ”Over twee jaar strijd ik mee voor winst in Vlaanderen”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.