Maarten Wynants: “Wil zo lang mogelijk doorgaan met koersen”

woensdag 3 april 2019 om 11:36
Maarten Wynants: “Wil zo lang mogelijk doorgaan met koersen”

foto: Cor Vos

Interview

Maarten Wynants (36) is bezig aan zijn zestiende seizoen als profrenner. De Limburger moet Wout van Aert gidsen door het Vlaamse voorjaar en doet dat met verve. Afgelopen zondag was hij één van de motoren in de twintigkoppige waaier in de eerste koershelft. 

De rol van Wynants is duidelijk. Hij moet de jonge renners in de ploeg wegwijs maken in het peloton, een echte wegkapitein dus. “Ik ben er om de gemiddelde leeftijd omhoog te trekken, anders moeten ze allemaal bij de U23 rijden”, grapt een ontspannen Wynants. “Bovendien ben ik het verlengde van de ploegleiding en maak ik de beslissingen in koers.” Dat werpt zijn vruchten af, want zondag was Jumbo-Visma met vijf man vertegenwoordigd in de eerste waaier. “Iedereen van de ploeg heeft een uitstekende winter gehad en dat werpt nu zijn vruchten af.”

Ook Wynants zelf is op niveau. Hij heeft er een korte, maar goede winter opzitten. Hij eindigde het seizoen in Japan en begon drie maanden later opnieuw in Australië. “Ik moet niet veel rusten op mijn leeftijd”, haalt hij aan. “Zolang ik het niveau nog aankan en ze mij nog een contract geven, wil ik blijven koersen”, verklaart Wynants.

Wout van Aert
Sinds kort rijdt Wynants in dienst van Wout van Aert. De Limburger is lovend over zijn landgenoot. “Iedereen had verwacht dat het moeilijker zou gaan na zijn moeizaam veldritseizoen. Het is uitzonderlijk dat hij zo goed presteert. Bevestigen is vaak moeilijker dan doorbreken, dus voorlopig doet hij dat fantastisch. Op termijn wordt hij de uitgesproken kopman. We willen hem rustig brengen en hem niet alle druk van de wereld op zijn schouders leggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.