Maassen: “Tijdsverlies Bennett is een beetje zijn eigen schuld”

maandag 15 juli 2019 om 20:45

Team Jumbo-Visma kende vandaag op weg naar Albi een rit met twee gezichten. Naast de verrassende triomf van debutant Wout van Aert, zag de geel-zwarte succesformatie ook George Bennett veel tijd verliezen. De Nieuw-Zeelander zat op een cruciaal moment te ver achteraan.

“Het is een beetje zijn eigen schuld”, oordeelt ploegleider Frans Maassen. Bennett koos er zelf voor om bij de auto bidonnen te gaan halen. “Toen scheurde het en zat hij met acht bidonnen op zijn rug. Zo’n klein mannetje rijdt dat natuurlijk nooit meer dicht. Dat was zelfs Wout van Aert niet gelukt”, aldus Maassen.

Bennett verloor 9 minuten en 41 seconden en duikelde van de 4e naar de 27e plaats. “George is natuurlijk teleurgesteld. Hij stond vierde en dan wil je dat niet op zo’n manier weggeven. Nu staat Steven vierde. Dat is hard, maar dat is de Tour.”

Desondanks overheerst bij de ploeg het positieve gevoel. “We hebben een goede deal gemaakt met Steven (Kruuijswijk). Hij zet een hoop klassementsmannen op afstand. En Wout doet natuurlijk een magistrale sprint.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.