Groupama-FDJ ving bot bij Van Aert, Evenepoel en Van der Poel
foto: Photopress.be
woensdag 30 januari 2019 om 17:17

Groupama-FDJ ving bot bij Van Aert, Evenepoel en Van der Poel

Marc Madiot heeft het afgelopen jaar geprobeerd om Wout van Aert, Remco Evenepoel en/of Mathieu van der Poel naar Groupama-FDJ te krijgen. Dat openbaart hij in het Franse Eurosport-format Bistrot Vélo. Aan de onderhandelingen met Evenepoel is hij niet begonnen vanwege de concurrentie. De beide veldrijders hapten uiteindelijk niet toe.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat Evenepoel te duur voor ons was”, biecht Madiot op. “Maar de opties Van Aert en Van der Poel waren wel interessant. Mathieu ken ik via zijn opa (Raymond Poulidor, red.), maar hij gaat tot en met de Olympische Spelen van 2020 niet volledig de overstap naar de weg maken. Met Van Aert heb ik onderhandeld over een contract, maar ook hij was voor ons te duur. In Frankrijk is hij bovendien nog niet heel erg bekend. Er moet een return zijn in een investering en die was er bij hem op dit moment nog niet. Bovendien zit het niet in ons DNA om veel geld uit te geven aan renners.” Evenepoel rijdt nu bij Deceuninck-Quick-Step, Van Aert per 1 maart voor Jumbo-Visma en Van der Poel bleef bij Corendon-Circus.

Van der Poel zag FDJ zitten
Dat Madiot uitkomt bij MvdP is zo gek nog niet, gezien de Franse band via zijn moeder. Bovendien gaf de 24-jarige Nederlander anderhalf jaar geleden in een uitgebreid interview met WielerFlits aan dat hij niet onwelwillend tegen een overstap naar het toenmalige FDJ aankeek. “Dat vind ik een heel mooie ploeg. Ze zijn altijd gesoigneerd. Maar ook door Marc Madiot. Ik vind het vooral mooi dat hij zijn eigen visie heeft en op basis daarvan zijn koers bepaalt. Dat maakt het leuk om voor zo’n ploeg te rijden. Vooral mijn vader en mijn grootvader kennen hem goed. Ikzelf heb een paar keer met hem gesproken. Maar niet dat het mijn beste vriend is”, probeerde hij destijds een goed beeld te schetsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.