Groupama-FDJ ving bot bij Van Aert, Evenepoel en Van der Poel

Groupama-FDJ ving bot bij Van Aert, Evenepoel en Van der Poel

foto: Photopress.be

Marc Madiot heeft het afgelopen jaar geprobeerd om Wout van Aert, Remco Evenepoel en/of Mathieu van der Poel naar Groupama-FDJ te krijgen. Dat openbaart hij in het Franse Eurosport-format Bistrot Vélo. Aan de onderhandelingen met Evenepoel is hij niet begonnen vanwege de concurrentie. De beide veldrijders hapten uiteindelijk niet toe.

“Ik denk dat Evenepoel te duur voor ons was”, biecht Madiot op. “Maar de opties Van Aert en Van der Poel waren wel interessant. Mathieu ken ik via zijn opa (Raymond Poulidor, red.), maar hij gaat tot en met de Olympische Spelen van 2020 niet volledig de overstap naar de weg maken. Met Van Aert heb ik onderhandeld over een contract, maar ook hij was voor ons te duur. In Frankrijk is hij bovendien nog niet heel erg bekend. Er moet een return zijn in een investering en die was er bij hem op dit moment nog niet. Bovendien zit het niet in ons DNA om veel geld uit te geven aan renners.” Evenepoel rijdt nu bij Deceuninck-Quick-Step, Van Aert per 1 maart voor Jumbo-Visma en Van der Poel bleef bij Corendon-Circus.

Van der Poel zag FDJ zitten
Dat Madiot uitkomt bij MvdP is zo gek nog niet, gezien de Franse band via zijn moeder. Bovendien gaf de 24-jarige Nederlander anderhalf jaar geleden in een uitgebreid interview met WielerFlits aan dat hij niet onwelwillend tegen een overstap naar het toenmalige FDJ aankeek. “Dat vind ik een heel mooie ploeg. Ze zijn altijd gesoigneerd. Maar ook door Marc Madiot. Ik vind het vooral mooi dat hij zijn eigen visie heeft en op basis daarvan zijn koers bepaalt. Dat maakt het leuk om voor zo’n ploeg te rijden. Vooral mijn vader en mijn grootvader kennen hem goed. Ikzelf heb een paar keer met hem gesproken. Maar niet dat het mijn beste vriend is”, probeerde hij destijds een goed beeld te schetsen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.