Madiot (FDJ): “Binnen een paar jaar kunnen we de Tour winnen”

donderdag 29 januari 2015 om 12:00
Marc Madior (FDJ)

foto: Sirotti

Marc Madiot denkt dat een renner van zijn ploeg FDJ binnen enkele jaren de Ronde van Frankrijk kan winnen. Dat vertelde hij gisteren tijdens de presentatie van zijn team in Parijs. Volgens Madiot is dat te danken aan een combinatie van het terugdringen van dopinggebruik in het peloton en een talentvolle lichting bij zijn ploeg.

FDJ kende in 2014 met de witte trui van Thibaut Pinot en zijn derde plaats in het eindklassement een goede Tour. Madiot denkt dat er in de nabije toekomst meer mogelijk is. “Vanwege redenen die we allemaal weten, was een Tourzege voor ons jarenlang onbereikbaar. Ik ben optimistisch over de renners en het potentieel dat wij binnen de ploeg hebben. We zullen misschien de Tour niet dit jaar winnen, maar ik durf wel te zeggen dat we dat binnen enkele jaren kunnen doen,” vertelde Madiot aan Franse media.

Démare, Pinot en Vichot
Speerpunten bij de Franse formatie zijn dit jaar Arnaud Démare, Thibaut Pinot en Arthur Vichot. “We willen ons topniveau vasthouden. Onze kopmannen zijn dit jaar Pinot, Démare en Vichot, maar we verwachten ook wat van renners als Johan Le Bon, Olivier Le Gac, Pierre-Henri Lecuisinier, Kevin Reza, Kenny Elissonde en Alexander Géniez. Zij zullen moeten bevestigen dat zij progressie blijven maken,” zegt Madiot in een interview op de website van de ploeg.

Démare wordt verwacht in het voorjaar. “Parijs-Roubaix ligt hem goed,” aldus Madiot, die zich niet druk maakt over de aankomende duels met zijn voormalige pupil Nacer Bouhanni. “Ik heb daar niets mee te maken. Het gaat enkel om winnen, niet tegen wie. Mijn prioriteit is winnen.”

Met Steve Morabito heeft Pinot hij er een ervaren luitenant bijgekregen. “Hij heeft veel ervaring en weet wat het is om een kopman bij te staan in het hooggebergte. Arnold Jeannesson en soms Jérémy Roy hebben dat in het verleden erg goed gedaan, maar Steve verstaat zijn vak. Hij is ervaren, zorgvuldig en zal Thibaut rust en kalmte bezorgen,” aldus Madiot.

Madiot verwacht dat Vichot er na een jaar met veel blessureleed weer zal staan. “Arthur is een van die renners die elk jaar gegarandeerd iets moois wint. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen in etappes van Parijs-Nice of ergens anders, zoals in de Ardennenklassiekers, Plouay of Montréal. Net als Thibaut en Arnaud is hij volwassener geworden.”

Lees ook:
Wielerploegen 2015: FDJ

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.