Madiot niet bezorgd over uitkomst onderzoek naar Démare
Foto: Sirotti
dinsdag 10 mei 2016 om 13:22

Madiot niet bezorgd over uitkomst onderzoek naar Démare

Marc Madiot is niet bang dat Arnaud Démare zijn overwinning in Milaan-San Remo alsnog moet inleveren. De Italiaanse wielerbond zou de zaak in onderzoek hebben na geruchten dat de Fransman op de Cipressa aan de auto heeft gehangen, maar volgens de ploegbaas van FDJ komt dat als mosterd na de maaltijd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Vanaf het moment dat de UCI-commissarissen de uitslag hebben bevestigd, is de zaak gesloten”, betoogt Madiot in gesprek met Cyclingpro.net. “De volgende dag is Démare zo vriendelijk geweest om zijn Strava-data beschikbaar te stellen. Daaruit bleek dat hij de Cipressa niet met tachtig kilometer per uur op is gereden, zoals Tosatto blijkbaar zegt.”

“Mensen hebben problemen met een Franse winnaar”
De voor Tinkoff rijdende Matteo Tosatto wees direct na de wedstrijd met de beschuldigende vinger naar Démare, die de Cipressa ‘twee keer zo snel op reed als de rest’. De zaak leek even met een sisser af te lopen, maar zondag gaf Tosatto aan op verzoek van de Italiaanse wielerbond een schriftelijke verklaring te hebben ingeleverd ten behoeve van een lopend onderzoek.

Volgens Madiot hebben de beschuldigingen vooral met afgunst te maken. “Ik denk dat sommige mensen een probleem hebben met het idee dat een Franse renner een monument als Milaan-San Remo kan winnen. Deze verhalen waren vast nooit opgedoken als het over een renner van een grote buitenlandse ploeg was gegaan.”

Hetzelfde hotel
Tijdens de Ronde van Catalonië zaten Tinkoff en FDJ eind maart in hetzelfde hotel en dat zorgde voor een gespannen sfeer. “Ze namen me mijn uitspraken duidelijk niet in dank af. Ik kan echter met opgeheven hoofd rondlopen”, herinnert Tosatto zich. Volgens Madiot is slechts een van zijn renners op de Italiaan afgestapt met de vraag ‘waarom hij iets heeft tegen de Fransen?’

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
10 mei 2016 13:25
Démare heeft natuurlijk wel hulp gehad, maar niet in de extreme vorm wat Tossato zei. Marc Madiot laat zich dan weer behoorlijk kennen met zijn calimerogedrag. De hele wereld is tegen Frankrijk en dat is niet eerlijk!
10 mei 2016 13:34
Demare is wel bezorgd. Met een auto welteverstaan.
10 mei 2016 13:36
Afgunst! Jaloezie! Lijkt wel voetbal.
10 mei 2016 13:36
Vreemd dat een renner op Tosatto is afgestapt. Weer Geniez?
10 mei 2016 13:54
'Waarom hij iets heeft tegen Fransen'.
'een Franse renner een monument als MSR kan winnen'.

Dit soort dingen maken die eerste vraag makkelijk te beantwoorden, manmanman.
Frankrijk is een prachtig land, het is alleen zo jammer dat er Fransen wonen.
10 mei 2016 14:01
FDJ hatelijk clubje
10 mei 2016 14:08
Ik ga niet ontkennen dat ik een zwak voor FDJ en vooral Pinot heb, maar die "iedereen is tegen ons" gelul is echt tenenkrommend en lackwekkend.

Wat een sneu gedoe....
10 mei 2016 14:31
@StonedCamel haha mooie laatste zin
10 mei 2016 14:34
Slachtoffer-rol, beetje jammer..

Als hij niks te verbergen heeft, had hij zijn Strava file niet verwijderd...

aan de andere kant FDJ (Pinot onder andere) trainde vorige winter op Gran Canaria achter de auto (en haalden mij in op een klim) en vervolgens zetten ze die files ook gewoon op Strava; vind ik ook een beetje triest voor van die stoere profs...
10 mei 2016 14:43
Hij maakte zijn Strava-file inderdaad openbaar (https://www.strava.com/activities/521963982/), maar wel zonder wattages. Mocht hij zijn wattages openbaar maken, zouden we kunnen nagaan of, en zo ja, hoelang hij aan de klink hing. Maar dat doet hij natuurlijk niet.
In normale omstandigheden pakt Démare nooit de KOM op de Cipressa. Dat zegt voor mij genoeg.
10 mei 2016 15:34
Waarom zouden twee renners van twee verschillende ploegen zulke beschuldigingen uiten? Als Demare uit de uitslag geschrapt wordt, heeft Tossoto zijn ploeg er niets aan. Ik geloof die KOM op de Cipressa van Demare ook niet. Er zit een luchtje aan, dus onderzoeken.....
10 mei 2016 15:48
Laat Demare vandaag dan maar bewijzen dat het gebeuren in MSR echt op eigen kracht plaatsvond; lijkt me een prima etappe vandaag om dat te doen ;-)
10 mei 2016 19:04
Frankrijk is een prachtig land en gelukkig wonen er Fransen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.