Mads Pedersen: “Geen Milaan-San Remo, ik houd me aan het plan”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 maart 2022 om 12:02

Mads Pedersen: “Geen Milaan-San Remo, ik houd me aan het plan”

Mads Pedersen zal volgende week niet te zien zijn in Milaan-San Remo. De Deen verzamelt de ene ereplaats na de andere, maar houdt zich aan het plan dat hij heeft gemaakt met zijn ploeg. “Als het goed gaat, is de verleiding snel te groot om te veel hooi op de vork te nemen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De oud-wereldkampioen heeft momenteel twaalf koersdagen op zijn teller staan dit seizoen. Pedersen won twee keer in die twaalf koersdagen, hij eindigde vier keer als tweede, twee keer als vijfde en een keer als negende. Het is duidelijk dat de renner van Trek-Segafredo in een zeer sterke vorm verkeert.

“Jullie mogen wel denken dat ik een van de favorieten zou zijn in Sanremo, maar we hebben voor het seizoen een plan gemaakt en daar wil ik me aan houden. Dat plan is om Milaan-Sanremo niet te rijden en ik voel me daar prima bij”, vertelde Pedersen aan Sporza voor de zevende etappe van Parijs-Nice. “Als het goed gaat, is de verleiding groot om te veel hooi op de vork te nemen. Na Parijs-Nice ga ik gewoon naar huis en volgt voor mijn een rustigere trainingsweek. Daarna hoop ik klaar te zijn voor de kasseien.”

Pedersen heeft een duidelijk hoofddoel dit seizoen: Parijs-Roubaix. Hij sloeg daarvoor ook het openingsweekend in België over. “Met mijn niveau en mijn vorm zit het goed, dat is goed voor het vertrouwen met het oog op de klassiekers. Ik kijk al uit naar de komende weken”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.