Mads Pedersen houdt vertrouwen ondanks val: “Geloof nog steeds dat ik beter ben dan andere jaren”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 10:37

Mads Pedersen houdt vertrouwen ondanks val: “Geloof nog steeds dat ik beter ben dan andere jaren”

Mads Pedersen wist Mathieu van der Poel nog te verslaan in Gent-Wevelgem, maar het is afwachten hoe de Deen een week later voor de dag komt in de Ronde van Vlaanderen. Hij kwam namelijk hard ten val in Dwars door Vlaanderen. Niet ideaal, weet ook Pedersen zelf, maar toch hoopt hij op een goede wedstrijd.

“We proberen te koersen zoals we eerder hebben gedaan”, aldus Pedersen, die met zijn ploeggenoten van Lidl-Trek indruk maakte in de vorige kasseiklassiekers, bij Sporza. In Dwars door Vlaanderen ging het echter goed mis voor het Amerikaanse team. Pedersen kwam ten val, net als zijn ploeggenoten Jasper Stuyven en Alex Kirsch, die daardoor ontbreken in de Ronde van Vlaanderen. “We missen Jasper en Alex, maar we hebben een heel sterk team. We geloven dat we kunnen blijven koersen zoals we deden.”

“We denken dat de koers rond de Molenberg geopend kan worden”, aldus Pedersen. “Voor ons is dat geen probleem. Hoe sneller het man tegen man wordt, hoe beter voor ons. Of er wat veranderd is aan mijn kansen na mijn val in Dwars door Vlaanderen? Natuurlijk. Het is nooit ideaal om drie dagen voor Vlaanderen te vallen, maar alles meegenomen, geloof ik nog steeds dat ik beter ben dan andere jaren. We zullen zien hoe het gaat. Ik hoop op het beste.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.