Mads Pedersen kent zijn ploegmaats voor Olympische wegrit in Parijs
foto: Cor Vos
zaterdag 1 juni 2024 om 10:17

Mads Pedersen kent zijn ploegmaats voor Olympische wegrit in Parijs

De Deense bondscoach Anders Lund heeft ook de laatste renner voor de selectie van zijn land in de tijdrit en de wegrit van de Olympische Spelen bekendgemaakt. Kopman Mads Pedersen krijgt naast Mattias Skjelmose en Michael Mørkøv ook Mikkel Bjerg aan zijn zijde in de wegrit. De hardrijder in dienst van UAE Emirates verdedigt de kleuren van zijn land ook in de tijdrit.

De Deense selectie bestaat dus in totaal uit vier man in de wegrit. Daar mikt de ploeg met name op de kwaliteiten van oud-wereldkampioen Mads Pedersen. De pion die nu als laatste is toegevoegd, Mikkel Bjerg, krijgt als voornaamste rol om Pedersen te ondersteunen. Al mag hij in Parijs ook voor eigen kansen rijden.

Bjerg is ook onderdeel van het duo dat namens Denemarken in de tijdrit op jacht gaat naar goud. In de U23-categorie werd hij drie jaar achter elkaar wereldkampioen tijdrijden (’17, ’18, ’19). Ook op zijn 25e is de Deen het niet verleerd om wattages te leveren op de tijdritfiets. De andere Deense deelnemer in de tijdrit is Mattias Skjelmose.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.