Mads Pedersen maakt zich op voor Vuelta-debuut
donderdag 10 januari 2019 om 18:04

Mads Pedersen maakt zich op voor Vuelta-debuut

Mads Pedersen zal dit jaar voor het eerst de Vuelta a España rijden. Dit laat het Deense toptalent weten in gesprek met TV 2. Dit om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK in het Britse Yorkshire. Maar eerst richt Pedersen zich op het Vlaamse voorjaar.

Pedersen geeft toe: hij heeft zeker even gedacht aan een Tourdebuut. “Maar het parcours ligt me niet heel erg goed. Ik denk niet dat ik Richie (Porte) heel erg van dienst zal kunnen zijn. Daarom hebben we besloten om ons te focussen op de Vuelta, met het oog op het WK.” Pedersen reed eerder al tweemaal de Giro d’Italia.

Pedersen was vorig seizoen een van de revelaties. Zo won de renner van Trek-Segafredo de Tour de l’Eurométropole, en boekte hij ritzeges in de Herald Sun Tour én de Ronde van Denemarken. Maar hij maakte vooral indruk in de Ronde van Vlaanderen. Hij eindigde na een zeer aanvallende koers als tweede, achter winnaar Niki Terpstra.

Kasseiklassiekers 
Het is dan ook niet verrassend, dat Pedersen zich ook dit seizoen richt op het Vlaamse voorjaar. “Ik zal alle kasseiklassiekers rijden. Ik wil in die koersen top zijn.” Zijn werkgever Trek-Segafredo kan rekenen op een sterke klassiekerploeg, met ook nog John Degenkolb, Jasper Stuyven en Edward Theuns.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.