Mads Pedersen met zege op zak richting Tour: “Elke overwinning zorgt voor meer vertrouwen”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2024 om 17:13

Mads Pedersen met zege op zak richting Tour: “Elke overwinning zorgt voor meer vertrouwen”

Met het zelfvertrouwen van Mads Pedersen zit het wel goed. “Elke overwinning geeft mij meer en meer zelfvertrouwen”, gaf de Deen aan na zijn overwinning in de openingsrit van het Critérium du Dauphiné. Hoewel hij de komende dagen waarschijnlijk geen tweede rit zal winnen, kijkt hij uit naar het ondersteunen van zijn klassementskopmannen.

Pedersen liet na afloop van zijn overwinning zijn liefde voor Franse koersen blijken. De Deen wint dit jaar vaak op Franse bodem en reist daarom graag af naar het land om te koersen. “Alle koersen in Frankrijk, van klein tot groot, zijn goed georganiseerd. Daarom vind ik het fijn om hier te racen”, geeft de voormalig wereldkampioen aan.

De snelle Deen bedankt zijn team na de openingsetappe van de Dauphiné. “Carlos Verona heeft goed gecontroleerd in de snelle opening en Alex Kirsch doet echt een perfecte lead-out. Maar ook Ryan Gibbons en Tom Skuijns leverden vandaag. Een perfecte lead-out zou ik het dus noemen.”

foto: Cor Vos

In aanloop naar de Tour de France is het fijn om te winnen, aldus Pedersen. “Elke overwinning geeft mij meer en meer zelfvertrouwen. Bovendien fiets ik om te winnen, dus het is fijn om dat te kunnen doen.”

De sprinter van Lidl-Trek verwacht niet dat hij in de tweede etappe nog eens kan meedoen om de ritzege. “Morgen is waarschijnlijk te moeilijk voor mij, maar misschien dat ik deze week nog ergens kansen heb.” Voor de komende dagen heeft Pedersen een andere taak. “Ik ben hier tot de vijfde etappe om onze klassementsmannen (Tao Geoghegan Hart en Giulio Ciccone, red.) te beschermen”, geeft hij aan.

Ondanks zijn geringe succeskansen morgen, vertelt de leider in het klassement dat zijn ploeg morgen het initiatief zal nemen. “Wij zullen onze verantwoordelijkheid dragen, uit respect voor de gele leiderstrui.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.