zondag 2 april 2023 om 17:29

Mads Pedersen: “Mijn plan is geslaagd, maar Pogacar en Van der Poel waren sterker”

Video Mads Pedersen zag zijn plannetje voor de Ronde van Vlaanderen slagen, maar won de koers uiteindelijk niet. De Deen eindigde op de derde plaats: “Ik ben toch blij. Van der Poel en Pogacar waren gewoon sterker.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had vooraf gezegd dat ik wilde anticiperen en voor de ‘Grote Drie’ wilde rijden”, legt Pedersen. Dat lukte. Sterker nog, Pedersen kwam voor de Kwaremont zelfs alleen vooruit te rijden en pakte een flink gat op zijn concurrenten. “De ideale situatie, maar het was nog vrij ver tot de finish.”

Uiteindelijk werd de oud-wereldkampioen ingerekend door eerst Pogacar en daarna Van der Poel. Daarna kwam ook de achtervolgende groep nog terug, waarna Pedersen alsnog naar de derde plaats sprintte.

“Ik denk dat ik een iets te lange sprint reed, maar ik slaagde erin om iedereen achter me te houden op de finishlijn”, eindigt hij. “De tank was voor iedereen helemaal leeg. Ik heb het zelfs nu nog koud.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.