Mads Pedersen nog steeds goed omringd door ploeggenoten in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 15:18

Mads Pedersen nog steeds goed omringd door ploeggenoten in Ronde van Vlaanderen

Mads Pedersen kent zijn ploeggenoten voor de Ronde van Vlaanderen. De oud-wereldkampioen is, ondanks de afwezigheid van Jasper Stuyven en Alex Kirsch, nog steeds goed omringd. De winnaar van Gent-Wevelgem is de grote uitdager van Van der Poel.

Voor Pedersen is het zijn zevende deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Bij zijn eerste deelname in 2018 werd hij meteen tweede, wat tot op de dag van vandaag zijn beste resultaat is. Twee jaar geleden werd hij achtste, vorig jaar stond de Deen weer op het podium. Toen eindigde hij als derde na Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel.

Pedersen zal zondag steun krijgen van Jonathan Milan, Tim Declerq, Daan Hoole, Toms Skujins, Edward Theuns en Otto Vergaerde. Renners als Skujins en Milan lieten zich dit seizoen al een aantal keer zien in de klassiekers. Skujins werd namelijk tweede in Strade Bianche en achtste in de E3 Saxo Classic. Milan liet zich woensdag zien in Dwars door Vlaanderen door zevende te worden, enkele dagen nadat hij vijfde werd in Gent-Wevelgem.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.