Mads Pedersen rijdt Bredene Koksijde Classic, niet Milaan-San Remo

donderdag 18 maart 2021 om 11:32
Mads Pedersen rijdt Bredene Koksijde Classic, niet Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Geen Mads Pedersen in Milaan-San Remo dit weekend. De wereldkampioen van Harrogate is door zijn ploeg Trek-Segafredo van de Italiaanse startlijst gehaald en aan de deelnemerslijst van Bredene Koksijde Classic toegevoegd. In Milaan-San Remo rekent de ploeg op Vincenzo Nibali en Jasper Stuyven.

Voor aanvang van dit seizoen was het plan van Pedersen om na Parijs-Nice door te stoten in Milaan-San Remo. Op de eerste voorlopige startlijst ontbrak de rappe Deen al in de ploeg van Trek-Segafredo, en nu is duidelijk waarom. Pedersen wordt vrijdag uitgespeeld in de semi-klassieker Bredene Koksijde Classic.

De 25-jarige klassiekerkopman voegt zich in België bij een deel van de ploeg die woensdag ook Nokere Koerse reed. Edward Theuns werd er dertiende, maar juist hij ontbreekt vrijdag. Met de Italiaan Matteo Moschetti heeft Trek-Segafredo nog een rappe man in de gelederen voor de sprintkoers die Bredene Koksijde Classic is.

Pedersen, winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, krijgt verder steun van Koen de Kort, Alexander Kamp, Alex Kirsch en Emils Liepins.

Selectie Trek-Segafredo voor Bredene Koksijde Classic 2021 (19 maart)
flag-dk Alexander Kamp
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Koen de Kort
flag-lv Emils Liepins
flag-it Matteo Moschetti
flag-dk Mads Pedersen

Selectie Trek-Segafredo voor Milaan-San Remo 2021 (20 maart)
flag-it Nicola Conci
flag-it Jacopo Mosca
flag-ie Ryan Mullen
flag-it Vincenzo Nibali
flag-us Quinn Simmons
flag-lv Toms Skujins
flag-be Jasper Stuyven

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.