Maghalie Rochette houdt Nash en Honsinger af in Iowa City
© Cor Vos
zondag 15 september 2019 om 00:38

Maghalie Rochette houdt Nash en Honsinger af in Iowa City

De Pan-Amerikaanse kampioene Maghalie Rochette (26) was de beste dame in de Wereldbeker veldrijden in Iowa City. De Canadese ontdeed zich in het laatste wedstrijdkwart van Katerina Nash en Clara Honsinger. Beloftenwereldkampioene Inge van der Heijden werd verdienstelijk vierde.

Eindigden bij de heren veertien Belgen in de top vijftien, dan was de dameswedstrijd in Iowa een stuk internationaler getint. Drie dames kleuren de koers: de Canadese Maghalie Rochette, de Tsjechische veterane Katerina Nash en de toch wel verrassende Amerikaanse Clara Honsinger, pas 26ste op de UCI-ranking.

Aanvankelijk probeerden ook beloftenwereldkampioene Inge van der Heijden, Maud Kaptheijns, Evie Richards en Ellen Van Loy zich in de debatten te mengen, maar nog voor het einde van de eerste koershelft was duidelijk dat het trio Honsinger-Nash-Rochette er bovenuit stak.

Versnelling Rochette
De drie hielden elkaar gezelschap, tot in de voorlaatste ronde Rochette versnelde. Zowel de bijna 42-jarige Nash als de jonge Honsinger losten de rol. Rochette hield haar inspanning vol en pakte zo haar mooiste zege uit haar carrière. Vorig jaar was haar beste resultaat in de Wereldbeker immers een zesde plaats in Bern.

Nash en Honsinger werden respectievelijk tweede en derde, terwijl Inge van der Heijden met haar vierde plaats de beste Nederlandse werd. Maud Kaptheijns eindigde op de zesde plaats. Loes Sels, de beste Belgische, finishte als vijftiende.

Uitslag:
1. flag-ca Maghalie Rochette
2. flag-cz Katerina Nash
3. flag-us Clara Honsinger
4. flag-nl Inge van der Heijden
5. flag-gb Evie Richards
6. flag-nl Maud Kaptheijns
7. flag-us Kaitlin Keough
8. flag-fr Caroline Mani
9. flag-us Rebecca Fahringer
10. flag-ca Jenn Jackson

13. flag-nl Manon Bakker
15. flag-be Loes Sels
17. flag-be Ellen Van Loy
27. flag-be Marthe Truyens
29. flag-nl Monique van Ree

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.