Magnus Cort bezorgt Uno-X Mobility eerste zege op WorldTour-niveau
Magnus Cort in de gele leiderstrui - foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 19:39

Magnus Cort bezorgt Uno-X Mobility eerste zege op WorldTour-niveau

Uno-X Mobility boekte de voorbije jaren al de nodige overwinningen, maar de eerste WorldTour-zege liet lang op zich wachten. Magnus Cort zorgde op 3 juni 2024 echter voor een bijzonder moment: de Deen schonk de ploeg in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné zijn eerste zege op het allerhoogste niveau.

In de lastige tweede etappe van het Critérium du Dauphiné snelde Cort – na een ware thriller – naar zijn eerste overwinning van het seizoen en dus een zeer bijzondere overwinning voor Uno-X Mobility. Na tal van triomfen op 2.1, 1.1 en Pro-niveau, is de eerste WorldTour-zege voor de Noorse formatie een feit.

Uno-X Mobility besloot eind 2019 afscheid te nemen van het continentale niveau: de ploeg vroeg – met succes – een ProTeam-licentie aan. De formatie wist in zijn eerste profjaar meteen veertien overwinningen te boeken, al waren dit uitsluitend kleinere wedstrijden en nationale titels.

In 2021 werden de eerste wat grotere zeges binnengehaald met Dwars door het Hageland en een rit in de Arctic Race of Norway, twee wedstrijden die deel uitmaken van de ProSeries. Uno-X Mobility wist de goede lijn door te trekken in de seizoenen 2022 en 2023, met respectievelijk negen en vijftien overwinningen. Vorig jaar won de ploeg zeven ProSeries-wedstrijden.

Eindelijk winst voor Uno-X Mobility in de WorldTour! – foto: Cor Vos

Dit seizoen lijkt de formatie nog een stap te hebben gezet, aangezien de teller nu al op acht zeges staat. En nog belangrijker: sinds vandaag weet de ploeg ook hoe het is om te winnen op WorldTour-niveau. Met dank aan de ervaren Magnus Cort, die op de Col de la Loge naar alweer zijn dertiende WorldTour-overwinning wist te sprinten.

Aantal overwinningen flag-no Uno-X Mobility (sinds stap naar profniveau)

2020: 14*
2021: 12
2022: 9
2023: 15
2024: 8

* De zeges in 2020 werden behaald op 1.2 en 2.2-niveau en nationale kampioenschappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.