Magnus Cort mag weer eens juichen: “Het was echt afzien op de laatste klim”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 17:22

Magnus Cort mag weer eens juichen: “Het was echt afzien op de laatste klim”

In de eerste maanden van 2024 liep het nog niet naar wens voor Magnus Cort, maar vandaag liet de sterke Deen weer eens zijn klasse zien. In de lastige tweede etappe van het Critérium du Dauphiné snelde Cort – na een ware thriller – naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Cort was na afloop vanzelfsprekend erg blij met zijn zege, alweer de 27ste profoverwinning uit zijn carrière. “De Dauphiné is een zeer grote wedstrijd. Ik koers nu een halfjaar voor Uno-X Mobility en ik kende niet echt een goede start”, blikt hij terug in het flashinterview. “Ik kende wat problemen en de resultaten bleven uit. Ik raakte bovendien nog eens geblesseerd in Tirreno-Adriatico en was zo lang uit de roulatie.”

“Het is dan ook geweldig om nu terug te zijn en hier de overwinning te pakken.” Dit deed de 31-jarige Cort in zeer mistige omstandigheden op de Col de la Loge, al zag het er lange tijd niet naar uit dat de Deen zou gaan sprinten om de overwinning. Vroege vluchter Bruno Armirail leek het na een bijzonder knappe solo te gaan halen, maar werd in het zicht van de haven – op goed 200 meter van de streep – toch nog ingerekend.

“Het lag helemaal niet in mijn handen. Ik reed op de laatste klim ook echt aan mijn limiet. Op de steilere stroken, man… Ik was echt aan het afzien. Ik kon echt niet sneller, maar ik werd door mijn ploeggenoten goed van voren gehouden. In de finale liep alles volgens plan.”

Cort snelde op de Col de la Loge niet alleen naar de ritzege, hij neemt tevens de gele leiderstrui over van zijn landgenoot Mads Pedersen. “Dit is weer goed voor het Deense wielrennen. Het gaat lekker de laatste jaren. Dat ik hier ook nog de gele trui mag aantrekken, is iets wat ik voor altijd zal onthouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.