Magnus Cort naar EF Education First

maandag 26 augustus 2019 om 19:38
Magnus Cort naar EF Education First

foto: Cor Vos (archief)

Magnus Cort maakt een transfer op WorldTour-niveau. De Deense hardrijder maakt in 2020 de overstap naar EF Education First. Hij komt over van Astana. “Ik ben blij met mijn verschillende rollen”, kijkt Cort vooruit. “Ik hoop op kansen om sommige wedstrijden te winnen volgend jaar.”

“Het belangrijkste voor mij bij de keuze voor een ploeg, zijn de mensen. Het is duidelijk dat dit een groep is waar ik goed in pas”, legt de 26-jarige Deen. “Dat de ploeg de basis heeft in Girona, is een bonus. Daar ben ik vaak als ik ga trainen. Daarnaast is Engels de voertaal, wat voor mij ook belangrijk is.”

Voor ploegbaas Jonathan Vaughters is Cort een veelzijdige renner. “Hij is heel getalenteerd op meerdere parcoursen. Hij klom met de besten in de slotweek van de Tour de France, kan winnen in kleine groepen of ontsnappingen met zijn snelheid en hij is slim in tactische situaties”, aldus Vaughters. Zelf weet Cort dat ook. “Ik kan werken voor een kopman, helpen in de lead-out van een sprinter of zelf het kopmanschap dragen.”

Cort wist vorig jaar namens Astana een etappe in de Tour de France te winnen. In 2016 sprintte hij namens Orica-GreenEDGE naar twee ritzeges in de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.