Magnus Cort zet alles op Milaan-San Remo: “Ben in staat om te winnen”
foto: LaPresse
donderdag 3 januari 2019 om 16:13

Magnus Cort zet alles op Milaan-San Remo: “Ben in staat om te winnen”

Magnus Cort wist in 2018 een flinke stap te zetten, maar de Deen hoopt dit jaar nóg beter te doen. En dan met name in één koers. “En dat is Milaan-San Remo. Ik ben in staat om te winnen”, zo laat hij vol vertrouwen weten aan Politiken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Er valt iets te zeggen voor Cort, aangezien hij vorig jaar nog als achtste finishte in de Italiaanse lenteklassieker. Twee jaar geleden viel hij er voor het eerst op, door als elfde over de streep te bollen. “Het is een wedstrijd die me ligt”, aldus de renner van Astana. “Ik ben ervan overtuigd dat ik nóg beter kan.”

“Ik denk dat ik Milaan-San Remo kan winnen. Het is een klassieker waar ik echt van droom”, aldus Cort, die zich ook zal richten op de kasseiklassiekers. “Ik wil ook scoren in de Ronde van Vlaanderen, maar Milaan-San Remo is echt mijn hoofddoel.”

Extra druk na uitstekend seizoen
De verwachtingen rondom Cort zullen wellicht hooggespannen zijn, aangezien de 25-jarige renner een uitstekend 2018 achter de rug heeft. Zo won hij etappes in de Tour of Oman én de Tour de Yorkshire, terwijl in het najaar ook nog zegevierde in de vijfde etappe van BinckBank Tour.

Zijn grootste overwinning kwam echter in de Tour de France. In de vijftiende etappe naar Carcassonne versloeg hij Ion Izagirre en Bauke Mollema in een sprint-à-trois.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.