Majka nieuwe leider Ronde van Slovenië na winst in bergrit
zaterdag 17 juni 2017 om 15:14

Majka nieuwe leider Ronde van Slovenië na winst in bergrit

Rafał Majka heeft in de Ronde van Slovenië de bergetappe naar Rogla gewonnen. De renner van BORA-Hansgrohe versloeg na een rit van 167,7 kilometer met aankomst bergop zijn medevluchters Jack Haig en Giovanni Visconti.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Zes vroege vluchters
Een groep van zes renners tekende voor de vroege vlucht. Manuel Belletti (Wilier Triestina-Selle Italia), Žiga Grošelj (Adria Mobil), Maximilian Kuen (Tirol Cycling Team), Michael Kukrle (Elkov-Author), Samir Jabrayilov (Synergy Baku) en Andreas Graf (Hrinkow Advarics Cyclean) vonden elkaar in de vroege vlucht. De aanvallers zouden echter niet tot het einde samen blijven. Onderweg werd de kopgroep uitgedund.

Overgebleven vluchters Grošelj, Kuen en Kukrle kregen op weg naar de slotklim gezelschap van Matej Mugerli (Amplatz-BMC) en Matteo Rabottini (Meridiana Kamen). De samenwerking in de kopgroep verliep echter niet optimaal, waardoor de voorsprong op het peloton beperkt bleef. Vlak voor het begin van de slotklim werden zij dan ook ingerekend.

Felle strijd tussen Majka en Haig
In aanloop daarnaartoe schroefde Bahrain Merida het tempo fors op. Tijdens de laatste beklimming van de dag bepaalde klassementsleider Luka Mezgec aanvankelijk in dienst van zijn ploeggenoot Haig het tempo. Op een versnelling van Majka op tien kilometer van het einde hadden alleen Haig en Visconti een antwoord. Voor Visconti ging het tempo van zijn medevluchters te snel. Majka slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in om Haig te lossen, waarna Visconti er meerdere malen in slaagde om terug te keren.

Dubbelslag Majka
Op twee kilometer van het einde waagde Majka opnieuw een poging, maar Haig kraakte niet. Visconti haakte wederom af, maar slaagde er in de slotkilometer in terug te keren. Hij demarreerde vervolgens brutaal, maar werd in de sprint geklopt door Majka. De Pool neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Luka Mezgec. Morgen is er de slotrit, een 160 kilometer lange etappe naar Novo Mesto.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2017 15:18
Wel een talentje die Pogacar, geboortedatum 21 september 1998...
17 juni 2017 15:21
Als Majka al zoveel moeite heeft om Haig en Visconti te lossen, mag zijn vorm nog wel flink groeien wil hij in de Tour een rol van betekenis kunnen spelen!
17 juni 2017 15:32
@pjam4, beetje kort door de bocht. Je weet niet of Majka net een zwaar trainingskamp erop heeft zitten of dat hij uitgerust aan deze etappekoers begon.
17 juni 2017 15:37
@pjam4 Haig is een groot klimtalent en Visconti heeft de giro in de benen. Dus valt te bezien.
17 juni 2017 15:39
Pernsteiner werd op deze aankomst vorig jaar in zijn allereerste profwedstrijd 20e om daarna 6e overall te worden in Oostenrijk, ben benieuwd wat hij daar dit jaar gaat doen...
17 juni 2017 15:43
@pjam4 Renners moeten niet te vroeg in vorm zijn. Het beste zo laat mogelijk, om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen behalen in de grote ronde. Misschien heeft hij idd wel een trainingskamp oid hiervoor gehad.
17 juni 2017 15:52
@pjam4 . Vroeger reed Zoetemelk op 1 á 2 uitzonderingen na ook nog geen deuk in een pakje boter tijdens de Dhaupiné. Maar in de Tour stond Zoetemelk er meestal wel. Het zegt dus helemaal niets.
17 juni 2017 16:26
@Jan Blokland,

Ja, maar Majka is ook nooit gepakt op doping.
Wellicht was dat bij Joopie niet alleen 'vorm'.
17 juni 2017 18:14
Nog eentje die toch niet alléén maar traint. Ook een kampioen 'pieken-in-de-Tour' trouwens.
17 juni 2017 19:11
@Jan Blokland, Zoetemelk reed 7 keer top-10 in de Dauphiné en stond daarvan 3 keer op het eindpodium, pakte daarnaast ook nog 3 ritzeges. Natuurlijk niet zo goed als zijn staat van dienst in de Tour, maar aardig wat renners zouden daar toch best tevreden mee zijn.
17 juni 2017 19:39
@Josi
Dat zijn meer dan aardige deuken in het pak boter. Anderzijds: 't zal wel grotendeels een aanklamp-verhaal geweest zijn. Hoe vaak zou Zoetemelk een solo opgezet hebben, om in de bak- en braadterminologie te blijven? 't Is daarnaast bekend dat zoete melk verdomd moeilijk tot boter te karnen valt. Met zijn kenmerkende stijl kon je trouwens nooit zeggen dat Zoetemelk in de boter trapte...
17 juni 2017 19:59
@nederbelg, Jij hebt er duidelijk kaas van gegeten.
17 juni 2017 21:03
@josi
Een zeldzaam compliment op WF, ik ben wel even van mijn melk nu.
17 juni 2017 21:45
@nederbelg

Quote:
Anderzijds: 't zal wel grotendeels een aanklamp-verhaal geweest zijn.


Vermoedelijk ken jij het verhaal van Joop en zijn hersenvliesontsteking in 1974 na een geweldige valpartij in de Midi-Libre niet.

1974 leek het grote succesjaar van Joop Zoetemelk te worden. Bergop was hij tijdens het voorjaar oppermachtig. De 27-jarige coureur won ondermeer Parijs-Nice, de Catalaanse Week en de Ronde van Romandië.
Eddy Merckx werd in die periode meermaals in directe duels door Zoetemelk verslagen. De Belgische kannibaal leek moedeloos te worden van de overmacht van de Nederlander. Hij concludeerde dat Zoetemelk in deze vorm de topfavoriet zou zijn voor de Tour de France van 1974.

De val van Zoetemelk

Edit , Lucien van Impe lag er ook bij in die valpartij , gevolg sleutelbeenbreuk en alle twee de concurenten van Merckx uitgesckakeld, Lucien kon nog wel starten in de Tour maar geen hoofdrol meer spelen.
17 juni 2017 22:28
@UrbanSteel
Wow, kende het verhaal inderdaad niet. Respect, toch wel een echte vechter. Was het dit seizoen, dan zouden ze ongetwijfeld zeggen dat hij toch geen kans maakte in de Tour, want 'te vroeg in vorm'. Zo zie je maar hoe het wielrennen veranderd is.
18 juni 2017 09:15
@nederleg

Zo tot 1990 reden zowat alle renners van februari tot en met eind oktober bijna alle wedstrijden mee, zo behaalde Zoetemelk in 1973 de 3e plaats in de Ronde van Vlaanderen en in 1979 de 4e plaats in Parijs - Roubaix. Dat zou in deze tijd dus helemaal niet meer mogelijk zijn. En de kanibaal reed zowat alles en won alles , geen grotere renner als Eddy Merckx , wat heb ik vroeger als chauvinistische Nederlandse supporter zitten vloeken als Eddy het weer is in zijn hoofd kreeg om alles en iedereen naar de kloten te fietsen. Gouden tijdperk voor België toen , Roger de Vlaeminck, Eric Leman, Walter Godefroot, Rik van Linden, Frans Verbeeck, Herman van Springel, Freddy Maertens, Michel Pollentier, Lucien van Impe, Johan de Munck, et, etc. etc.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.