Majka verliest minuten: “Ik had slechte benen op de Mortirolo”
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2019 om 09:09

Majka verliest minuten: “Ik had slechte benen op de Mortirolo”

Primož Roglič kreeg in de beruchte Mortirolo-etappe een flinke tik te verwerken, maar ook Rafal Majka kreeg een draai om zijn oren. De Pool verloor ruim drie minuten op rozetruidrager Richard Carapaz. “Ik weet niet waarom ik zoveel tijd verloor”, zo tast de kopman van BORA-hansgrohe in het duister.

Majka begon de zestiende etappe naar Ponte di Legno als de nummer vier in het klassement, maar de Pool is nu gezakt naar plek zes. Zijn achterstand op leider Carapaz bedraagt nu bijna zes minuten. “Ik had gewoon slechte benen op de Mortirolo”, zo vertelt de 29-jarige klimmer.

“Ik hoop dat het een slechte dag was. Er komen namelijk nog enkele etappes aan. Ik had onderweg steun van Michael Schwarzmann en Davide Formolo. Die laatste deed het echt fantastisch op de Mortirolo. We probeerden nog tijd goed te maken in de afdaling, maar we slaagden daar niet echt in.”

Ploegleider Christian Poemer heeft nog altijd vertrouwen in zijn poulain. “We gaan ervan uit dat het een slechte dag was. Rafal zal weer terugvechten. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende etappe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.