Majka verslaat Bennett in Tour of California, Gesink vijfde
Foto: Bryn Lennon/Getty Images
dinsdag 16 mei 2017 om 01:13

Majka verslaat Bennett in Tour of California, Gesink vijfde

De tweede etappe van de Tour of California heeft een dubbelslag opgeleverd voor Rafal Majka. De Poolse kampioen van BORA-hansgrohe bleef LottoNL-Jumbo-renner George Bennett voor in een sprint-à-deux. De twee maakten deel uit van een kopgroep van vier die halverwege de rit ontsnapte op Mount Hamilton. Robert Gesink werd achter de kopgroep vijfde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

LottoNL-Jumbo trekt peloton uit elkaar
Op de zwaarste beklimming van de dag, Mount Hamilton van buitencategorie, ging het spel op de wagen. Toms Skujins hield het het langst vol van de vroege vlucht, waar aanvankelijk ook Danny van Poppel in zat. Achter de Let van Cannondale-Drapac trok LottoNL-Jumbo het peloton uit elkaar. George Bennett sprong mee met een tegenaanval, met Rafal Majka, Lachlan Morton en Ian Boswell. Dat viertal sloot aan bij twee gelosten (Jaramillo, Thwaites) uit de kopgroep.

Bennett in de kopgroep
In dat wat overgebleven was in het peloton reed Cannondale-Drapac op kop in dienst van Andrew Talansky. De Nederlanders Robert Gesink en Sam Oomen waren ook present, maar zagen de groep-Bennett een minuut uitlopen. Op 35 kilometer van de streep werd Skujins ingerekend, wat zorgde voor een kopgroep van zeven.

Zware val Skujins
Op Quimby Road, de laatste klim van de dag met top op 27 kilometer van de meet, moesten Jaramillo en Thwaites lossen. In het peloton deelden Talansky en Oomen speldenprikjes uit, maar de favorieten hielden elkaar in het zicht. Zij bleven desondanks hangen op ruim dertig seconden van de koplopers. In de steile afdaling van Quimby Road (8,5% gemiddeld) kwam Skujins hard in aanraking met het asfalt. De Let was helemaal gedesillusioneerd na zijn schuiver en had moeite om weer op zijn fiets te stappen, het was daarom ook niet gek dat hij even later afstapte.

Kopgroep strijdt voor dubbelslag
Bennett, Majka, Morton en Boswell bleven over vooraan. Zij breidden op de licht oplopende lijn richting San José hun voorsprong uit op het peloton, waar BMC en Quick-Step Floors achtervolgden. Bij het binnenrijden van de laatste kilometer begon het pokeren. Majka counterde een eerste versnelling van Morton. Bennett ging daarna vanuit het derde wiel in de aanval, maar ook deze Nieuw-Zeelandse aanval wist de Poolse kampioen te counteren. In de sprint maakte Majka vervolgens zijn dubbelslag compleet.

Robert Gesink sprintte – 37 seconden achter het gevecht tussen Majka en Bennett – naar de vijfde plaats, Sam Oomen eindigde kort als achtste.

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2017 06:45
Dag op 7 seconde klassement op 48. Of veel bonis of het klopt niet
16 mei 2017 07:00
Echt bij elke wedstrijd met deze ploegleider van LJ doet de ploeg mooie dingen!
16 mei 2017 07:03
Oomen in dezelfde tijd als Gesink.
Gesink valt toch iets tegen.
16 mei 2017 07:20
Mooie beelden. Goede kopgroep en 2 mooie sprints. TLJ prima. Oomen ook goed.

Onbegrijpelijke reactie weer van jan jansen..
16 mei 2017 07:29
Hoezo valt gesink tegen jan jansen? PLoegmaat zit in de ontsnapping, hij komt als eerste over de streep van het peleton.. had hij het gat naar bennet moeten dichtrijden? Kan je het mij uitleggen want ik snap het niet.

Dat die materiaal man Skuijns alleen maar op de fiets probeerde te krijgen. Was toch overduidelijk dat het niet goed ging met hem :/
Balen voor bennet iig. Die probeert het genoeg dit jaar.
16 mei 2017 07:32
Sjemig die Skujins is aan levensgevaarlijke botsing ontsnapt zeg, had wel dood kunnen zijn.
16 mei 2017 07:33
@ Jan Jansen
Klopt, Gesink valt echt tegen. Er zijn er 4 voor hem geëindigd (waarvan 1 zijn ploeggenoot en hij dus het gat al helemaal niet dicht mag/moet rijden), en maar 125 achter hem.. Echt heel erg tegenvallend allemaal inderdaad. Volgens jou is Gesink zeker aan zijn stand verplicht voor die mannen achter hem te finishen en had hij op papier die 4 voor hem ook aan moeten kunnen. En wat te denken van 35 seconden.. Nee die Gesink heeft echt een offday gehad. Normaal gesproken rijd hij dit veld natuurlijk op 4 minuten en komt solo aan met een hoed en zonnebril op en een nog koude krat bier op de pakkendrager.
On topic: Bennet goed, Gesink goed, Oomen goed. Genieten van deze tijd met de Giro overdag en ToC in de avonden. En dan ook nog die NL'ers die overal meedoen!
16 mei 2017 07:36
Begrijp sommige mensen en hun commentaar echt niet @jan jansen.
Hoezo valt Gesink iets tegen?
Wordt 5e en wint de sprint van het peloton. Moet ie dan zijn eigen teamgenoot terug halen?
16 mei 2017 08:03
Idd @Max01, zo blij met Niermann dit jaar. Hopen dat hij ook de atour doet
16 mei 2017 08:08
@ Ab
Misschien begrijpen sommige mensen wel niet al te veel van wielrennen ;-)

Ik zie Morton nog wel uithalen op Mt Baldy. In de tijdrit gaat hij ook geen minuut verliezen.
16 mei 2017 08:14
@jan jansen praat geen onzin, Gesink reed top, natuurlijk rijdt ie het gat naar Bennett niet dicht. de 0:07 achterstand moet overigens 0:37 wezen. Dit is een perfect scenario voor TLJ, zowel Bennett als Gesink hebben een prima tijdrit in de benen en op Mt. Baldy kunnen ze hetzelfde spel spelen als vandaag een van de 2 proberen weg te rijden en de ander kan profiteren in de achterliggende groep door geen werk meer te hoeven doen.
16 mei 2017 08:17
@paling99 Mooi gezegd :)
16 mei 2017 08:23
Nee, Oomen valt zwaar tegen.
Nog achter die prutsers van LJ.
16 mei 2017 08:26
Ik zal er maar bij zeggen dat ik het niet echt meen.
16 mei 2017 08:33
Paling99, een hoed zou niet mogen, dan word hij gediskwalifiseerd. Misschien wel een fout koerspetje onder zn helm. Eentje van Mapei bijvoorbeeld, die vallen ook aardig op.
16 mei 2017 08:51
@jan jansen heb je de wedstrijd gezien? Ik vond dat Gesink erg goed reed nl. Hij zorgde ervoor dat Bennett weg kon rijden en daarna reed hij er natuurlijk niet meer achteraan en vervolgens wint hij de sprint bergop van de tweede groep.
16 mei 2017 08:55
Heeft TLJ nog een protest ingediend tegen het sprinten van Majka?
16 mei 2017 08:56
Netjes ploegen spel van Tlj denk ik. Waarschijnlijk is Gesink nog steeds kopman en gaat hij binnenkort aanvallen. Bennett hoeft enkel op Majka's wiel te rijden. Als Majka Countert kan Bennett gaan. 1 voor winst en 1 voor top 5
16 mei 2017 09:05
Geen bijzondere onvolkomenheden in het sprintgedrag van de koplopers. Wel discutabel is het sterke sprinten van Gesink. Als het in het eindklassement gaat om seconden tussen Bennett en anderen had de laatste die seconde(n) goed kunnen gebruiken.
16 mei 2017 09:06
Stake Laengen ook zeer goed voor iemand van 80kg en hij heeft ook nog een goede tijdrit in de benen.
16 mei 2017 09:20
Oef Skujins had echt tegen hemzelf worden beschermd. Mooi werk van Bennett. Is een serieus goede renner aan het worden. En met Gesink kort in het klassement kunnen ze het mooi Majka moeilijk maken.
16 mei 2017 09:30
Daguitslag is niet correct, Gesink kwam op 37 seconden binnen en niet 7 sec.
http://www.cyclingnews.com/races/tour-of-california-2017/stage-2/results/
16 mei 2017 09:37
Kloppen die tijden in het AK wel? Vreemd...
16 mei 2017 09:54
@turtlehead
Het lijkt eerder dat de tijden in de etappe uitslag niet kloppen. De klok bij binnenkomst van Gesink geeft 38 seconden aan. Niet de 7 seconden die PCS geven. Inc. 10 boni's is dat dus 48 seconden.
16 mei 2017 10:29
"De Let was helemaal gedesillusioneerd"
Dat is een klassieker! Hij zal inderdaad best gebaald hebben, maar gedesoriënteerd lijkt mij beter passen!
Hij (en paar andere rijders) ontsnapt daar wel aan een volgende crash zeg... ongelofelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.