Malaise houdt aan bij Stölting
Cult Energy voor de Omloop Het Nieuwsblad 2015 - foto: Sirotti
maandag 14 december 2015 om 09:49

Malaise houdt aan bij Stölting

Stölting Group heeft Michael Skelde ontslagen. De Deen was eerst eigenaar en toen directer van de Cult Energy-ploeg die zou gaan fuseren met Stölting. Vorige week trok Cult Energy zijn handen van het project, waarna Skelde te horen kreeg dat hij ontslagen was door zijn nieuwe werkgever. Dat meldt het Deense TV2.

Bij de nieuwe formatie zou Skelde verantwoordelijk zijn voor het sportieve gedeelte. Hij werd zonder reden gevraagd naar Duitsland te komen voor een afspraak met alle betrokkenen rond de ploeg. Waar hij dacht te komen om een oplossing te zoeken voor de probleemsituatie rond de sponsoren, werd Skelde verteld dat hij kon vertrekken.

“Het kwam als een complete verrassing”, vertelt hij aan TV2. “Ik zag het niet meer zodanig als míjn ploeg, maar het is iets wat we gedurende vele jaren hebben opgebouwd, dus ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het extra vreemd voelt.”

Breuk tussen Cult en Stölting
Cult Energy zat dit jaar als grote geldschieter van de ProContinentale formatie al in een lastige financiële situatie. De oplossing leek nabij toen de fusie met het continentale Stölting bekend werd gemaakt. Vorige week kwam echter naar buiten dat Cult per direct stopt met de sponsoring, omdat Stölting meerdere betalingen niet zou zijn nagekomen. De Duitse firma, die zich niet in die redenatie kon vinden, is nu de enige ‘grote’ sponsor en zoekt naar een oplossing om het team op de been te houden.

Bij de ploeg staan voor 2016 zeventien renners onder contract, waaronder Gerald Ciolek, Linus Gerdemann en Fabian Wegmann.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
14 december 2015 10:00
Was hij deel van het probleem of opent zijn ontslag de weg naar de oplossig: Riis op zijn stoel? Eén van die twee zal het zijn, hopelijk de tweede, al is het dan wel erg vervelend voor deze man dat hij het slachtoffer wordt.
14 december 2015 14:32
Crowdfunding??
Geen idee hoe het staat met de populariteit van deze ploeg en renners...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.