Malucelli spurt naar winst in Vuelta Aragon
foto: Sirotti
zaterdag 12 mei 2018 om 16:20

Malucelli spurt naar winst in Vuelta Aragon

Mateo Malucelli heeft de tweede etappe in de Ronde van Aragon op zijn naam geschreven. De Italiaan van Androni-Giocatolli weerstond een slotoffensief van de Movistar-équipe in de laatste dertig kilometer en was in de straten van Zaragoza Jon Aberasturi en Sondre Holst Enger te rap af. Aberasturi behoudt de leiderstrui.

De tweede etappe in de Ronde van Aragon kende een heuvelachtige aanvang, maar een vlakke slotfase. Met dit profiel leek de etappe opnieuw een dag te worden voor klassementsleider Jon Aberasturi of directe uitdager Carlos Barbero. Vier renners, met daarin Steven Lammertink in de kleuren van Vital Concept, kregen maximaal twee minuten van het peloton. Movistar en Euskadi-Murias behielden in het peloton de controle.

Movistar geeft vol gas, Malucelli profiteert
Op het enige klimmetje van de dag op vijftig kilometer van de dag gebeurde er niks en dus stevende het peloton in sneltreinvaart af op een massasprint, met als gevolg dat de vier renners uit de vroege vlucht al op dertig kilometer van de finish werden opgepikt.

Het was de Movistar-ploeg die vervolgens de gashendel volledig opentrok in dienst van sprinter Carlos Barbero. Het gevolg was dat er in Zaragoza vervolgens dertig man overbleven die om de zege mochten spurten. Barbero kon het voorbereidende werk van zijn ploeg niet afronden; hij moest Malucelli, Holst Enger en Aberasturi voor zich dulden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.