Man in vorm Devenyns: “Er zit nog rek in”
foto: Sirotti
zaterdag 17 februari 2018 om 20:36

Man in vorm Devenyns: “Er zit nog rek in”

Dries Devenyns is bezig aan een sterk seizoen. De 34-jarige Kluisbergenaar zegt in een interview met Het Nieuwsblad dat zijn topvorm nog niet is bereikt: “Of dit de vorm van mijn leven is? Ik denk het niet. Er zit nog rek in.”

In zijn eerste elf koersdagen van 2018 wist Devenyns liefst zeven keer bij de eerste tien te eindigen. Vierde werd Devenyns in de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race en momenteel staat hij zesde in de Tour of Oman. Door deze prestaties vindt de Belg van Quick-Step Floors zichzelf nu op een derde plaats in de WorldTour-ranking terug.

“Het klopt dat ik mij de voorbije weken heel goed in mijn vel voelde, maar er zit nog wat rek op. Zo sukkelde ik vorige week met mijn rug: iets te enthousiast tijdens een oefening in de fitness. Er schoot iets in mijn rug. Het was zelfs zo erg dat ik amper zelf mijn schoenen kon aantrekken. Hier in Oman gaat het al een beetje beter, maar volledig voorbij is die kwaal nog steeds niet.”

Een goede verklaring voor zijn resultaten heeft Devenyns niet, wel weet de renner dat hij goed bestand is tegen de hitte en dat hij al een tijd blessurevrij is:  “Het is al een tijdje geleden dat ik nog aan de kant moest staan met een blessure of een breukje. Continuïteit is zeer belangrijk, voor de prestaties van een renner. Daar pluk ik nu de vruchten van. Zowel In Australië als in Oman reden we in zeer warme omstandigheden. Van nature uit lijden mijn prestaties niet onder de hitte.”

Het is nog onduidelijk of Devenyns een Vlaams of Waals voorjaar af zal werken. Volgende week staat de Belg aan de start in de Omloop Het Nieuwsblad. Daar hoopt hij zijn plaats in de selectie af te dwingen voor het Vlaamse voorjaar van Quick-Step Floors.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2018 21:26
Prima. Een hele degelijke coureur maar net iets te weinig eindschot denk ik. Ik weet dat Phil hem als eerste luitenant bij hem wil. En terecht. Wellicht zal hij terug de Ardennen doen. Zeker in Brabantste pijl en Amstel mag hij, als de situatie zo is, zijn kans gaan. Wss ook Giro en het mooiste zou zijn mocht zijn hij daar op zijn top een etappe kunnen winnen.
17 februari 2018 22:31
We zitten in een contractjaar en Dries begint weer ouderwets te schroeien. Hoe voorspelbaar.
17 februari 2018 22:46
Onzin, vorig jaar genoeg laten zien maar vaak moest hij knechten. Brabantse peil bv, toen trokken ze bij QS de kaart Vakoc maar was dries duidelijk de sterkste.
17 februari 2018 23:30
Goede renner, je houdt er voor een wedstrijd nooit rekening mee maar rijdt altijd een prima race, nu die mooie overwinning nog gun het hem van harte.
17 februari 2018 23:53
Goede renner! Jammer dat ze die bij Giant toen hebben laten gaan...
18 februari 2018 12:57
Onderschatte renner!
18 februari 2018 14:54
Hoezo contractjaar? Volgens mij heeft hij een contract bij QS tot en met 2019.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.