vrijdag 12 april 2024 om 18:40

Jenno Berckmoes wil met Lotto Dstny scoren in heuvelklassiekers: “Alles wat er nog bijkomt, is bonus”

Video Wie de inkomende transfers van Lotto Dstny zag aan het begin van het seizoen, had in Jenno Berckmoes misschien niet de gedoodverfde revelatie van de eerste maanden van het seizoen gezien. Maar Berckmoes begon meteen sterk en houdt dat niveau tot op heden aan.

“Ik heb al veel mooie dingen laten zien dit seizoen”, bevestigt Berckmoes voor onze camera bij de start van de Brabantse Pijl. “Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus. Ik hoop nog iets goed te kunnen tonen in de heuvelklassiekers.”

Berckmoes was al verschillende keren héél dicht bij zijn eerste profzege geweest, tot hij in de lastige slotrit van de Settimana Coppi e Bartali eindelijk raakschoot. “Die eerste profzege heeft veel veranderd. Ik denk dat veel mensen me nu leren kennen. Ik heb me ook getoond in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Niet per sé met een uitslag, maar wel met mijn koers in het algemeen en hoe ik me heb gepositioneerd. Dat heeft veel veranderd, ook binnen de ploeg heb ik meer vertrouwen gekregen.”

Geen Luik
Slechts in twee van de talloze Vlaamse klassiekers kwam Berckmoes in actie, met het oog op de komende week. “Luik-Bastenaken-Luik is momenteel nog iets te zwaar voor mij, daarom ga ik er ook niet starten. Ik rijd nu nog de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, en dan neem ik even rust. Er wachten nog twee mooie kansen in heel mooie koersen. Maxim van Gils komt er ook nog bij, als ploeg kunnen we echt iets doen.”

Het Vlaamse voorjaar werd na het uitvallen van Arnaud De Lie en Florian Vermeersch toch wat teleurstellend voor Lotto Dstny, maar dat heeft het vertrouwen duidelijk niet aangetast. “Sowieso heb ik hoge verwachtingen van de komende week. Met Maxim, maar ook een Andreas Kron op niveau kan daar aan tippen. We moeten gewoon op de hoogste plaatsen mikken, en dan zien we wel waar we uitkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.