Manager Bahrain Merida: “Nibali had eigenlijk niet de vorm voor winst Milaan-San Remo”
foto: Sirotti
zaterdag 1 december 2018 om 11:04

Manager Bahrain Merida: “Nibali had eigenlijk niet de vorm voor winst Milaan-San Remo”

Vincenzo Nibali verkeerde eigenlijk helemaal niet in topvorm, toen hij in maart dit jaar de 109e editie van Milaan-San Remo op zijn naam schreef. Dat onthulde manager Brent Copeland van zijn ploeg Bahrain Merida aan VeloNews. “Herinner je Tirreno-Adriatico de week ervoor? Die koers was gepland om zijn conditie te verbeteren, niet om in topvorm te zijn in Milaan-San Remo.”

Nibali verraste vriend en vijand met een aanval op de Poggio, de laatste scherprechter van de Italiaanse voorjaarsklassieker. Een aantal zenuwslopende kilometers volgden, waarin de Italiaan op de Via Roma het peloton nipt voor wist te blijven. Caleb Ewan spurtte vlak achter Nibali naar de tweede plaats, voor Arnaud Démare die derde werd.

“Hij greep zijn kans en dat maakt hem zo’n speciale renner”, zegt Copeland nu, ruim acht maanden later. “Hij kan onverwachtse dingen doen. Dat maakt zijn zege in Milaan-San Remo zo speciaal. Dat maakt het spannend en daarom waardeert iedereen deze overwinning zo.” Daarna doet de manager van Bahrain Merida een bijzondere onthulling.

Tirreno-Adriatico
“Om eerlijk te zijn had hij niet de vorm om zo’n klassieker te winnen. Herinner je Tirreno-Adriatico, de week ervoor? Die koers was zó gepland door zijn coach om zijn conditie te verbeteren – niet om in topvorm te zijn in Milaan-San Remo. Dat maakt zijn overwinning nóg specialer. Om op die manier te winnen is al lastig, tenzij je Fabian Cancellara of Peter Sagan bent.”

Copeland ziet niet snel nog eens een renner op deze manier een klassieker winnen, integendeel. “Met die tegenwind een gaatje slaan met zo’n grote groep achter je en om die inspanning dan ook nog tot aan de finish volhouden… Het is geweldig. Dit zie ik niet snel nog eens gebeuren in zo’n grote klassieker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.