Manager Cant opgepakt na vechtpartij op WK
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
zaterdag 3 februari 2018 om 21:12

Manager Cant opgepakt na vechtpartij op WK

Na de huldiging van wereldkampioene Sanne Cant is het tot een handgemeen gekomen tussen haar teammanagers Philip en Christoph Roodhooft en de beveiliging. Ook de Belgische bondscoach Sven Vanthourenthout was aanwezig bij dit incident, waarbij een aantal rake klappen vielen. Dit vertellen getuigen aan Sporza.

Volgens bronnen wilden de broer van Cant en haar mecanicien achter het podium om Cant te feliciteren met haar behaalde wereldtitel, maar zij hadden hiervoor niet het juiste pasje. Het bemiddelen van haar teammanagers zorgde uiteindelijk voor een handgemeen.

Philip Roodhooft kreeg van de “abnormaal agressieve” beveiliging een aantal rake klappen, waardoor hij een blauw oog en een dikke lip opliep. Roodhooft werd opgepakt, maar even later weer vrijgelaten. De politie heeft zich inmiddels verontschuldigd, maar met de security is de manager van Mathieu van der Poel en Cant nog niet klaar: “Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik dien dan ook een klacht in.”

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2018 21:13
https://m.hln.be/sport/wielrennen/veldrijden/knokpartij-ontsiert-triomf-sanne-cant-teammanager-philip-roodhooft-geboeid-weggeleid~a38b03ea
3 februari 2018 21:14
Rare situatie..

Geen mening.
3 februari 2018 21:15
Beetje zuipen, beetje vechten. Dat hoort toch wel bij een fatsoenlijke cross?
3 februari 2018 21:20
Als de security al op die manier klappen gaat uitdelen..
3 februari 2018 21:28
Die kneusjes van de security - niets aan de maatschappij bijdragende ééncelligen die overlopen van testosteron - verdienen het flink aangepakt te worden door justitie.
3 februari 2018 21:33
@bikeage
Klopt, ik snap de opschudding ook niet.
3 februari 2018 21:40
Zoals gewoonlijk tonen de Belgen zich weer van de gelukkige kant.
Ben de negativiteit op het WK in Hoogerheide niet vergeten!
3 februari 2018 21:46
@wpdr
Laten we alsjeblieft niet generaliseren.
Iedereen weet toch dat NL dit doet als reactie op de overwinning van Cant? Als Wout morgen wint verklaren we belgie de oorlog. *sarcasme*
3 februari 2018 21:46
Tja wat moet je dan van die externe beveiligers verwachten? Ze kennen al die omkaderingsmensen niet, dus ze moeten afgaan op die pasjes. Als je dan geen geldig pasje hebt, heb je gewoon geen toegang. Als je dan toch probeert je toegang te verschaffen, dan word je aangepakt. Daar zijn die beveiligers nu eenmaal voor.
Stel het omgekeerde: iemand met kwade bedoelingen wil het podium op en heeft geen pasje en er komt iemand bij die beweert manager te zijn en de beveiliger laat ze dan toe en er gebeurt iets vreselijks....dan is het huis zeker te klein.
3 februari 2018 21:47
WPdR, me neither. Nooit meer geweest daarna, wat een kutsfeer.
3 februari 2018 21:48
@Bikeage haha. Waardeer het werk van securities he maar zal weer zo ene zijn die zichzelf een waakhond-mentaliteit inprent. Als je de Roodhoofts niet kent en dan zo gaat staan van: "manager of niet, niemand kom erlangs!" En of et nu de wereldtitel van Sanne Cant "ontsiert"of "wrange nasmaak" ook opgeklopte praatjesmakerij. Die eerste vier vrouwen hebben een wereldprestatie geleverd. Wij hoeven hier dus ook geen updates over.
3 februari 2018 21:51
Middel erger dan de kwaal

Toen Sven Nys twee dagen geleden het parcours wilde verkennen op verzoek van Sporza werd ook hij tegengehouden. Het was slechts tegengehouden, maar er zat ook toen een bepaalde strengheid in. Adri van der Poel gaf 's avonds aan in Extra time cross dat hij als hoofdverantwoordelijke geïnformeerd had moeten zijn over Sven's 'proefrit'. "Dan zou dat niet gebeurd zijn"; stelde hij.Onbegrijpelijke dat in voorliggende zaak de security kennelijk niet de geest van de situatie heeft kunnen inschatten. Van beveiligers wordt niet alleen fysieke kracht verwacht, maar vooral ook het kunnen omgaan met mensen. Ik weet niet of er ooit in de aanloop naar dit WK een voorbespreking is geweest tussen hoofdverantwoordelijke Adri van der Poel en de security, maar hier werpt de security toch een pak smet op deze eerste dag. Je zus willen feliciteren...om vervolgens fysiek grof en ongepast bejegend te worden is ver beneden alle beschavingsnormen.
Ik spreek de hoop uit dat er morgen zich geen onregelmatigheden gaan doen en dat het publiek zich sportief gedraagt

. Ik ben uitermate geschokt door dit "beveiligingsbedrijf".!
Ook al valt de lichamelijke kwetsuur bij Meneer Roodhooft hopelijk nog mee (oog,lip),het zal geestelijk best een tijdje belastend zijn. Gaarne wens ik beiden een goed herstel toe in lichamelijk en vooral geestelijk opzicht.
3 februari 2018 21:52
@Spartacus
Goed verwoord.
3 februari 2018 21:53
@Spartacus
Er is een wezenlijk verschil tussen je werk doen als security en onbevoegden (in hun ogen, dus dat kan ze niet kwalijk genomen worden) weren, en deze mensen afzonderen en klappen uitdelen.

En Roodhooft en Vanthourenhout zien er mij niet bepaald agressieve mannetjes uit die hardhandig moeten aangepakt worden om ze in te tomen.
3 februari 2018 21:56
Wat Spartacus zegt. Maar meteen klappen uitdelen aan nota bene degene die wel het goede pasje had komt dan wat vreemd over.
3 februari 2018 21:57
@delgado, mwah, ik vind die Vanthourenhout wel een agressieve kop hebben hoor.
3 februari 2018 22:07
Tja, je moet die rensters natuurlijk beschermen voor mensen met kwade bedoelingen. Die 50 minuten dat ze op centimeters afstand hebben gereden van enkele tienduizenden toeschouwers, toen waren ze geheel veilig, maar na de finish moet je iedereen die vervaarlijk juichend naar de winnaar loopt uiteraard preventief neerhoeken.
3 februari 2018 22:10
Klinkt allemaal top georganiseerd als ze de Roodhoofts en de Belgische bondscoach na de finish niet bij Cant laten :P Die veiligheidsmannen kennen die misschien niet, maar vanuit de organisatie moet daar toch iemand rondlopen om dat op dat moment te regelen? Pijnlijk :P
3 februari 2018 22:12
O jee had dit in België gebeurd tegen pak maar vast een nederlandse coach van een nl winnares... maar nu zijn de reacties hier helemaal niet streng. Wat zijn sommigen toch selectief...
3 februari 2018 22:26
@Domestique

Misschien even goed om de juiste zaken te benoemen. De broer van Sanne en de mechanieker werd de toegang ontzegd en niet Roodhooft of de bondscoach.
3 februari 2018 22:29
@Gebruikersnaam
Hehe, goeie.
3 februari 2018 22:29
@ JaBo, je hebt helemaal gelijk, te snel gelezen. Maar dan vind ik het nog vreemder dat de security op mensen begint te slaan met wel het juiste pasje...
3 februari 2018 22:29
@Drphil
Ik zat al te wachten op uw zeer intiligente commentaar.
Maar je bent nog vergeten te zeggen dat Nederland dit express heeft gedaan omdat een vlaamse heeft gewonnen
3 februari 2018 22:33
Mannen allemaal gewoon ontslaan. Geweld hoort niet thuis in sport
3 februari 2018 22:39
@Spartakus, inderdaad goed verwoord. Om hierover een oordeel te vellen zul je het verhaal van twee kanten moeten horen, dat mis ik hier, wel meteen veroordelen. Denk dat die niet voor niets zijn gaan meppen, dan zal dat van de andere kant (Cant haar aanhang) wellicht gebeurt zijn. Zelf ook ooit buiten mijn schuld met zo een gast een akefietje gehad en mij daarin verdiept, het zijn niet meer dan burgers zonder bevoegdheden. Mogen niets, maar ja als er gemept word dan mogen ze zich toch verdedigen. Boeien met ty-raps of iets dergelijks mogen zij al helemaal niet. Heb zelf toen ook een klacht ingediend bij de politie, dan word je uitgenodigd op het politiebureau en krijg je de verontschuldigingen aangeboden, de politie speelt onder een hoedje met deze gasten dat was mij wel duidelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.