Manager Cant opgepakt na vechtpartij op WK

zaterdag 3 februari 2018 om 21:12
Manager Cant opgepakt na vechtpartij op WK

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Na de huldiging van wereldkampioene Sanne Cant is het tot een handgemeen gekomen tussen haar teammanagers Philip en Christoph Roodhooft en de beveiliging. Ook de Belgische bondscoach Sven Vanthourenthout was aanwezig bij dit incident, waarbij een aantal rake klappen vielen. Dit vertellen getuigen aan Sporza.

Volgens bronnen wilden de broer van Cant en haar mecanicien achter het podium om Cant te feliciteren met haar behaalde wereldtitel, maar zij hadden hiervoor niet het juiste pasje. Het bemiddelen van haar teammanagers zorgde uiteindelijk voor een handgemeen.

Philip Roodhooft kreeg van de “abnormaal agressieve” beveiliging een aantal rake klappen, waardoor hij een blauw oog en een dikke lip opliep. Roodhooft werd opgepakt, maar even later weer vrijgelaten. De politie heeft zich inmiddels verontschuldigd, maar met de security is de manager van Mathieu van der Poel en Cant nog niet klaar: “Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik dien dan ook een klacht in.”

Dit artikel delen:

51 Reacties

LyndaLid 3 februari 2018 om 22:51

Hahaha het interesseert me niet wat er daadwerkelijk is gebeurd, want… het is veldrijden.

Maar wat past dit prachtig in het plaatje van zo’n boerenpummelsport. Beetje zuipen, beetje schelden, beetje vechten.

Doordrijver 3 februari 2018 om 23:11

Punt is dat de familie en omkadering naar hun meisje wilden om te feliciteren…en dan zo aangepakt worden.

edit wf: let op je taalgebruik

ah-ja 3 februari 2018 om 23:24

Veldrijden = marginaal

Retro Lex 3 februari 2018 om 23:26

Spartacus + 1
Je zou toch ook mogen verwachten dat teammanagers en de bondscoach “All Area” pasjes hebben.

miguelon 4 februari 2018 om 00:16

Hoogerheide was de hemel, meer van dat!!

Polleke 4 februari 2018 om 07:32

Er waren al eerder klachten over de ‘beveiliging’ rond de Amstel Gold Race, denk dat het Kessler was die indertijd een paar rake klappen kreeg omdat hij naar het podium moest maar geen pasje had…

Vastaranta 4 februari 2018 om 08:26

Het middel om duidelijk te maken dat er regels zijn die gehandhaafd worden, is bruut en primitief. Het niet opvolgen van de regels lijkt dan weer de aanleiding. Dus de verontwaardiging lijkt me misplaatst. Je krijgt immers geen klappen indien iedereen zich aan de regels zal houden. Toch ben ik nieuwsgierig naar de beweegredenen van de beveiligers om tot fysiek geweld over te gaan. Was het ter bescherming van zichzelf en anderen? Ik ben in ieder geval blij dat er een actief beveiligingsprotocol is ter bescherming van de sporters en bezoekers van het evenement.

Viking 4 februari 2018 om 08:34

Roodhoodt, blauw oog.. ‘t is wat.

Dat de manager met het juiste pasje klappen opvangt, nadat familie zonder pasje toegang werd geweigerd klinkt als een beveiliger die “zelf wel bepaalt” wie toegang krijgt, nadat Roodhoodt hem vertelde dat zij erbij mochten komen.

Weer typisch de Nederlandse manier van aanpakken, bureaucratie en rechtlijnigheid ten top. Let wel, ben zelf ook een Hollander dus niet zeveren over België/Nederland.

wielrenner 4 februari 2018 om 08:45

@ Jibi
Verstandig betoog! Je ziet het tegenwoordig wel vaker. Van die kereltjes die in een heel andere belevingswereld zitten. Kom je inderdaad als bezoeker zo’n mafkees tegen die geen affiniteit heeft met de wielersport en niet met mensen kan omgaan dan kun je dit soort taferelen verwachten. Enfin, de meeste beveiligers zijn naar mijn ervaring niet echt leuke mensen, op enkele uitzonderingen na.

Sebas 4 februari 2018 om 08:49

Eens met Vastaranta.

Net alsof het een godswonder is dat Cant op het podium staat. Waarom hadden die twee geen pasje dan? Dit is toch ook niet de eerste keer dat dit gebeurt. Sterker nog, dit gebeurt veel vaker. Kan mij nog herinneren dat Pa Wellens er niet door mocht bij winst van zn zoon. Adri wilde hem er destijd aanvankelijk nirt langs laten. Waaaaarom heb je niet gewoon een pasje dan? Hoor graag de kant van de beveiliging. Dit eenzijdige verhaal kan niet de waarheid zijn.

Olly 4 februari 2018 om 09:14

Is dit wielernieuws?
Dit gebeurd op elke kermis op zaterdag.

john 4 februari 2018 om 09:21

Ha ha en wat denk je dan van die gasten wat op de weg staan is wel geen security .,Maar daar zit ook geen greintje verstand in
Ik heb dinsdag nog met de organisatie gebeld en gezegd er gaan zaterdag en zondag problemen komen met die gasten in hun gelepakkie ,nee die moeten inwoners van Vilt ten alle tijden door laten, dus niet(bevel ist bevel)
Zelfs de eigenaar van restaurant Van alles get klaagde dat er niemand door mag om bij hem te eten en te drinken
Ja dit is weer Valkenburg ten top wij (de omliggende dorpen de lasten en hun het plezier)

xistnc 4 februari 2018 om 09:23

Als ik het zo lees, dan ligt de oorzaak achter dit incident vooral in de hoek van ‘wij zijn Belg, de cross is van ons, dus wij mogen overal komen’.

Zonder pasje hoor je niet op een plek te willen zijn, waar je een pasje nodig hebt. Euforie is geen plaatsvervangend pasje. En als Belgisch bondscoach (of wie dan ook) ben je op dat moment niet degene die bepaalt, dat die regel even verbogen mag worden omdat dat goed uitkomt.

Degenen die nu klagen en ruzie zoeken zijn onder de streep juist degenen die beschermd moeten worden door dit soort regels. Daar hebben we professionele beveiligers voor nodig, affiniteit met de cross is dan niet het belangrijkste criterium. Of moet het zo gaan zoals zo vaak, dat gepensioneerde vrijwilligers zelf mogen beoordelen dat 9 seconden tussen twee renners voldoende is om nog even een kudde zatlappen over te laten steken?

Voor de duidelijkheid: ik spreek niet goed dat er klappen zijn gevallen, als dat al is in de proporties die nu naar buiten worden gebracht.

Wheely 4 februari 2018 om 09:24

Zie daar! Toch nog een relletje. Kan de voorbeschouwing worden aangepast. ;)

“Opvallend: géén commotie dit jaar in aanloop naar het WK. De afgelopen edities was er altijd een of ander element dat de gemoederen verhitte”

denistel 4 februari 2018 om 10:52

die familie kan toch ook gewoon wachten tot ze klaar is met alle plicht plegingen. als elke familie lid van een winnaar maar achter het podium wil komt het ook niet goed.pasjes worden niet voor niks uitgedeeld toch. als beveiligers dan mensen tegen houden en er dan mensen zijn die omdat ze een functie hebben denken dat ze het wel even zullen regelen dan krijg je dit natuurlijk.

Koel 4 februari 2018 om 10:52

De familie Heethooft..
Geen pas betekent pas op de plaats!

Pédaleur de charme 4 februari 2018 om 11:02

@Lynda
Boerenpummelsport? Tsja, dat kun je net zo goed van de wielersport als geheel zeggen. Bij uitstek een sport van boerenpummels. Zo maar een paar boerenpummels die de sport kleurden: Coppi, Hinault, Indurain.

go1707 4 februari 2018 om 12:10

Incident dat nogmaals de grote verschillen tussen Vlaanderen en Nederland aantoont. In Nederland zijn gezag en regels de baas, het volk is er om tussen de lijntjes te laten lopen, In Belgie heerst het volk en de chaos, de koers is er van het volk, door het volk en voor het volk

Plavka 4 februari 2018 om 13:20

Ze lieten rond 10 uur de kamper met Daan Soete ook niet door. Ben wel van mening dat iedereen gewoonweg zijn accreditaties op orde moet hebben. Wij hadden de vip bandjes om en konden zonder problemen doorlopen. Misschien is het hier wat over geregeld en mag in belgie soms wat erg veel.

mus van de maasstad 4 februari 2018 om 13:31

Niet het juiste pasje = geen toegang. Zo werkt het, zeker anno 2018 met alle paranoia mbt beveiliging.

Echter zijn er 2 kanten vh verhaal. Beveiliging die er zomaar op los slaat is niet goed te praten maar ben er bijna zeker van dat de heren slachtoffer niet onbesproken zijn. Ze zullen ze vast wel aanleiding hebben gegeven. Eerst maar een eventueel strafrechtelijk onderzoek afwachten

@viking
Iemand met wel het juiste pasje bepaald natuurlijk niet welke mensen zonder pasje toch toegang mogen krijgen hè. Zo werkt dat niet.

nickdt 4 februari 2018 om 13:42

@Plavka

Klopt. Meestal zijn er verschillende kleuren bandjes/pasjes voor bepaalde gebieden. Heb je niet de juiste kleur of helemaal niks, mag je niet naar binnen.

En ze zeggen hier abnormaal agressieve beveiliging. Lol. Beveiliging moet soms wel agressief overkomen (Lees: Met woorden, niet met vuisten), anders dringt het niet tot de mensen door, want ze hadden zelf kunnen nadenken dat bemiddelen niet helpt. Geen pas is geen toegang. Het is eigenlijk heel simpel.

Viktrodriguez 4 februari 2018 om 14:04

Knappe conclusies worden er weer getrokken o.b.v. zeer gebrekkige informatie. Het enige wat we weten is dat er iets gebeurd en dat er mensen zijn meegenomen door de politie. Al is dat laatste best wel wat zeggend. In Nederland word je namelijk doorgaans niet zomaar meegenomen naar het bureau, zeker niet als er zogenaamd niks aan de hand is.

Stablinksy 4 februari 2018 om 14:22

@Viktrodriguez
De Nederlandse politie heeft zich wel geëxcuseerd voor de hele situatie. Dus ook jouw conclusies zijn gebrekkig.

Geraint 4 februari 2018 om 14:30

@Viktrodriguez,

Nu trek je zelf conclusies uit gebrekkige info. Diegene die meegenomen zijn naar het politiebureau waren een kwartiertje later terug vrij met excuses van de agenten op zak.

Er zullen twee kanten aan het verhaal zijn maar op het moment dat je mensen meeneemt naar een container om erop te slaan, ben je echt niet goed bezig als security.

TanKing 4 februari 2018 om 14:52

Beelden van de vechtpartij bij nos. Kijk en oordeel zelf wat er gebeurt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.