Manager Matxin: “Aru voor een Tourklassement, Pogacar start zonder druk”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 17 december 2019 om 18:52

Manager Matxin: “Aru voor een Tourklassement, Pogacar start zonder druk”

Tadej Pogačar zal volgend jaar zijn debuut maken in de Tour de France, maar zijn ploeg UAE Emirates zal geen enkele druk leggen op de schouders van het Sloveense toptalent. “Fabio Aru is de aangewezen man om een klassement te rijden, Tadej start zonder druk”, zo vertelt teammanager Joxean Matxin in gesprek met TuttoBiciWeb.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 21-jarige Pogačar liet eerder vandaag aan SpazioCiclismo weten dat hij zich – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving – volledig zal richten op de Tour en de Olympische Spelen van Tokio. “Tadej zal het dag per dag bekijken, hij mag zonder druk koersen”, aldus Matxin, die ook al kort vooruit keek naar de Giro d’Italia en de Vuelta a España.

In de Italiaanse ronde rekent UAE Emirates op Italiaans kampioen en klassementsman Davide Formolo, rittenkaper Diego Ulissi en sprinter Alexander Kristoff. In de Tour is het dan weer uitkijken naar Pogačar, Aru en snelle man Fernando Gaviria. “En in de Vuelta is het aan Formolo en David De la Cruz om een klassement te rijden.”

In de Ronde van Spanje is het ook uitkijken naar de sprints van Jasper Philipsen, aangezien de jonge Belg zijn debuut zal maken in de laatste grote ronde van het seizoen. Dit jaar mocht Philipsen mee naar de Tour en wist hij meteen enkele ereplaatsen te versieren.

Verdeling grote rondes
flag-it Giro d’Italia: flag-it Davide Formolo, flag-it Diego Ulissi en flag-no Alexander Kristoff
flag-fr Tour de France: flag-it Fabio Aru, flag-si Tadej Pogačar en flag-co Fernando Gaviria
flag-es Vuelta a España: flag-it Davide Formolo, flag-es David De la Cruz en flag-be Jasper Philipsen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.